Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 9. Lansarea candidaţilor PMP Băsescu - „Constanţa este oraşul meu şi nu vreau să vorbesc rău despre el” (galerie foto + video + audio)

ro

11 Mar, 2016 17:04 5292 Marime text
La această oră, la Casa de Cultură din Constanţa (CCS) are loc lansarea oficială a candidaturii reprezentantului Mişcării Populare Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, pentru Primăria Constanţa.

Totodată, vor fi prezentaţi şi candidaţii Mişcării Populare pentru primăriile din comunele şi oraşele din judeţ. Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, va participa alături de echipa de conducere a partidului la evenimentul de lansare a candidaturilor.  

Menţionăm că sunt prezenţi aproape 750 de delegaţi.

UPDATE 9, ora 18.29

Traian Băsescu vorbeşte în aceste momente. „Daca va fi sprijinit de CJC şi va avea echipă de consilieri, va reuşi să facă acest program impresionant, pentru a obţine şi al doilea mandat. Din punctul meu de vedere, alegerile locale sunt punctul zero al democraţiei. Nicio altă categorie nu se adresează direct cetăţenilor. Convingerea mea este că PMP va fi capabil să dea cei mai capabili şi loiali oameni pentru constănţeni. Sunteţi un oraş cu o performanţă extraordinară din punct de vedere politic. Aţi dat de două ori preşedintele României şi de două ori primarul general al Capitalei. Această performanţă o are şi Constanţa, şi Academia Navală, şi Flota în care m-am dezvoltat ca om. Anii pe mare au determinat tăria din politică. Nimic nu mi s-a părut mai riscant ca furia mării, furia din politică poate fi luată în glumă. Apropo de convieţuirea româno-tătară. Eram în Oceanul Indian cu Amza Perudin, pe la trei dimineaţa mă duc şi cer cafea. Aud: domnul comandant, mă însor, vreţi să-mi fiţi naş? Păi, cum, că eu sunt ortodox, tu musulman? Lăsa-ţi, că o rezolvăm. Şi, uite aşa, a fost o nuntă la Zorile", a spus Băsescu. 

„Minoritatea e bună, dar nu vreau ţara invadată de islamişti din Siria, din ţări structurate pe Coran. România s-a aşezat împreună cu minorităţile ei într-un concert bun, care nu trebuie bruiat de falsetele islamiştilor. Legat de PMP, acest partid poate deveni altceva, decât partidele clasice. Nu consider că PSD şi PNL nu şi-au făcut datoria, marile obiective de ţară au fost atinse, dar şi-au pierdut capacitatea de a mai da soluţii pentru România. Pentru etapa în care România se dezvoltă pe obiective clare, dar care au fost atinse de corupţie, a venit vremea unor partide noi. Avem nevoie de un proiect de ţară, acesta este motivel pentru care PMP susţine unirea României cu Moldova. Trebuie să credem în acest lucru, nu este nimeni împotriva unificării României, prin unirea cu Moldova. Acest lucru trebuie să se facă prin voinţa părţilor. Am convingerea că acest obiectiv poate fi îndeplinit pe termen mediu. Obiectiv despre care preşedintele României a uitat. Eu spun că este momentul să-l discutăm, noi, dar şi cu fraţii noştri. Trăim după decizia a doi criminali, Hitler şi Stalin, şi nu trebuie să mai acceptăm asta. Avem obligaţia să decidem noi”, spune Băsescu.
                          
De asemenea, acesta mai spune că a întărit instituţiile de forţă ale statului, astfel încât să facă faţă oricărui risc. „E valabil şi pentru justiţie”, spune Băsescu. „A venit vremea să mai citim Constituţia”. „În Constituţie se vorbeşte despre garantarea dreptului la educaţie. În România creşte numărul copiilor care abandonează şcoala sau care din absolvenţi devin şomeri. Aş aduce aminte candidaţilor că şcolile sunt la administraţia locală, care poate impune 25% din materia adaptată realităţii economice dintr-o localitate. Din acest punct de vedere, primarul trebuie să dialogheze cu ISJ şi să adapteze programa şcolară, să dea şanse tinerilor să se angajeze. Acest lucru e scris în Constituţie, hai să respectăm asta!”, spune Băsescu.
 
Preşedintele PMP a schimbat registrul şi vorbeşte despre sănătate. „Calitatea actului de sănătate este îndoielnică, cu puţine excepţii. Sănătatea este un drept constituţional şi primarii trebuie să facă performanţă şi în acest domeniu”, spune Băsescu.
 
„Nu aş vrea ca instituţiile consolidate în mandatul meu să nu treacă linia roşie, undeva s-au trecut nişte limite, fie că vorbesc de ANAF sau alte instituţii. Şi lucrurile trebuie să revină în limitele Constituţiei. La alegerile locale trebuie să realizăm premise să obţinem rezultatul bun la legislative, să rezolvăm existenţa unui partid care să continue procesele de consolidare ale României. Din acest motiv, nu aş vrea să las experienţa fabuloasă între coperţile unei cărţi, ci să o transfer oamenilor”, a precizat Traian Băsescu.  

De asemenea, preşedintele PMP, la o discuţie cu jurnaliştii, a precizat că nu va vorbi despre Constanţa de rău. „Constanţa este oraşul meu şi nu vreau să vorbesc rău despre el”, a spus Băsescu.

UPDATE 8, ora 17.10
 
Palaz a luat din nou cuvântul, precizând următoarele: „Programul nostru electoral este baza pe un concept piramidal. Îmi doresc ca administrarea oraşului să fie trainică precum piramidele, îmi doresc un oraş liber, din punct de vedere economic să se dezvolte concepte, parc industrial, infrastructură, locuri de muncă, atragerea de investitori, eliminarea sponsorizării Primăriei, firmele nu vor mai fi condiţionate, stabilirea relaţiilor cu ambasadele, parteneriat cu CCINA, sprijinirea turismului, comerţul ambulant să se desfăşoare în locuri special amenajate în Mama şi în oraş, retragerea Primăriei din Asociaţia Litoral Delta Dunării, organizarea de spectacole pentru turişti, eliminarea taxelor aberante, modernizarea creşelor, grădiniţelor şi şcolilor, crearea Spitalului Municipal prin preluarea Spitalului CFR, relansarea culturii, parteneriat muzee – ISJ, facilităţi pentru artişti, salvarea FC Farul, realizarea Registru Spaţii Verzi, stoparea toaletării haotice a copacilor, crearea unei faleze de promenadă în Parcul Tăbăcărie, fluidizarea traficului, lărgirea benzilor în detrimentul desfiinţării panotajului”, a spus Palaz. „Vom demola panourile firmelor lui Mazăre şi Făgădău care încurcă circulaţia. De asemenea, vom desfiinţa sensurile giratorii inutile, create pentru firmele clientelor PSD, vom reînnoi Parcul Auto RATC”.
 
Totodată, a menţionat că nu este împotriva ajutoarelor sociale, dar acestea trebuie acordate fără umilinţă, potrivit lui Palaz. În altă ordine de idei, a precizat că foşti angajaţi de la MapN şi MAI să facă parte din corpul profesionist al poliţiei locale, dar şi să fie un număr mai mare de poliţişti. Palaz vrea să monitorizeze video parcările în colaborare cu Poliţia. 
„Am nevoie de voi să reuşesc să aplic acest proiect”, a afirmat Palaz.

UPDATE 7, ora 17.51
 

Scena îi revine vicepreşedintelui Secil Cantaragiu: „Ca tânăr, sunt profund deranjat de ce s-a întâmplat în Constanţa în ultimii 15 ani. Am fost în stradă şi am protestat împotriva clasei politice şi, totuşi, sunt mândru că sunt în PMP. Lipsa de transparenţă şi cum se răspunde comenzilor politice ale partidelor, noi nu vom face asta. Claudiu Palaz nu va tolera asta. PMP a găsit oamenii de mâine, ceea ce e un semn bun pentru acest oraş”, a declarat Secil Cantaragiu.

Menţionăm că la eveniment şi-a făcut apariţia şi Eugen Tomac, preşedinte executiv PMP.
 
Chiar în aceste momente, sunt prezentaţi candidaţii din judeţ. Sunt în jur de 30 de candidaţi.

UPDATE 6, ora 17.47
 
Narcis Amza a luat cuvântul în faţa celor prezenţi. „Ca echipă adevărată ce suntem, trebuie să ne antrenăm pentru cele două meciuri, alegerile locale şi parlamentare. Să lăsăm orgoliile personale pentru binele echipei. Ca preşedinte la municipiu, invit pe toţi să mă caute şi să ni se alăture. Ca vice la judeţ, îi rog pe preşedinţii organizaţiilor locale să mă cheme la şedinţă. PMP este un garant pentru toate comunităţiile etnice din judeţ. Eu sunt tătăroaică şi am naşi români, pe preşedintele Băsescu. Ca profesor, avem o personalitate pentru educaţie şi noi PMP-ul”, a spus Narcis Amza.

UPDATE 5, ora 17.39
 

Florin Goidea vorbeşte în aceste momente. „Primăria să devină partener al oamenilor de afaceri. Mulţumesc domnului Băsescu că este alături de noi şi ne angajăm să ne menţinem linia de partid altfel”, a spus acesta.

UPDATE 4, ora 17.30
 
Acum, vorbeşte Palaz, care îi mulţumeşte lui Traian Băsescu pentru prezenţa sa, dar şi lui Cristian Diaconescu şi tuturor colegilor.
 
Acesta face un bilanţ al organizaţiei. „Au fost premiate organizaţiile care au obţinut rezultate bune la europarlamentare, deci promitem să fim mai buni. Vom deveni crucişător din bărcuţa mică”, a spus Palaz. „USL se pretinde la orice, trebuie să avem stomac tare, ne-am consolidat, contăm, de aceea suntem atacaţi. Însă suntem o echipă indestructibilă şi mai unită ca niciodată”, spuns Palaz.
 
„Am fost sfătuit să nu mai fiu atât de dur. Dar ce să fac? Blaturi? Cum face USL? Noi nu avem la Constanţa blat cu nimeni, noi avem înţelegere cu constănţeanul. Nu este vina mea că Mazăre l-a lăsat pe Făgădău să-i gireze ilegalităţile. Nu are cum să spună Făgădău că el e altfel. Are eticheta lui Mazăre cât va fi în politică. O nouă putere se ridică la malul mării, puterea constănţenilor. Ringul politic cere soluţii, iar eu le am şi voi demasca neregulile din administraţie. Puterea nu se cere, puterea se ia. Nu pot ei fura, cât puteţi voi vota! Echipa PMP ştie să se bată şi o vom face elegant şi dur”, a spus acesta.

UPDATE 3, ora 17.19

În aceste momente, a ajuns şi Traian Băsescu! O elevă de la Colegiul de Artă „Regina Maria” a intonează imnul.
 
Actorul Ionuţ Dulgheriu îl prezintă, chiar în acest momente, pe candidatul  PMP. „Fost prefect, trei masterate pe Admnistraţie Publică şi Centrală, jurist, cu carieră în administraţie. S-a specificat ce a făcut acest pentru Constanţa, şi anume: „a blocat vânzarea Cazino, a închis Magazinul de Vise, a salvat Oleg Danovski de la desfiinţare, precum şi Muzeele de Artă şi Arheologie”.



UPDATE 2, ora 17.13

Precizăm că sunt prezenţi la CCS Dorel Onaca, secretar general, Cristian Diaconescu, de la Bucureşti, parlamentarii Marian Ion Cristinel şi Ştefan Burlacu, deputaţi de la Bucureşti.
 
În altă ordine de idei, vă menţionăm că „PRIMA Revoluţie pentru Constanţa” este sloganul ales pentru candidatul Claudiu Palaz.

UPDATE 1, ora 17.08

Pe scenă sunt prezenţi candidaţii PMP pentru primăriile din judeţ. Precizăm că este aşteptat Traian Băsescu la eveniment.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii