Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un generator electric poluează fonic staţiunea Mamaia

ro

08 Aug, 2015 08:38 1340 Marime text
 
Un generator de curent montat de patronul unui complex hotelier, în staţiunea Mamaia, a devenit inamicul numărul 1 pentru turiștii care se plâng că le-a fost stricat concediul din cauza zgomotului infernal, care se aude de la 50 de metri distanţă, informează digi24.ro.
 
Supăraţi că le deranjează turiştii, ceilalţi hotelieri şi-au reclamat vecinul la Garda de Mediu. Bărbatul nu se află pentru prima dată în mijlocul unui scandal. În urmă cu trei ani şi jumătate, clădirea a fost demolată pentru că nu a avut autorizaţie de construcţie pentru extindere. Garda de mediu a făcut măsurători şi a constatat că nivelul de zgomot este peste limita admisă, dar nu l-au amendat pe administrator.
 
”Pe mine nu mă interesează că are grup. Important este să nu deranjeze turiştii, pentru că ei vin la mare, vin în Mamaia să-şi petreacă un concediu. Nivelul maxim admis, în camera de hotel, sunt 35 db, nivelul măsurat în camera de hotel ajunge şi la 42 de decibeli, deci mult peste limita admisă”, spune Nicolae Bucovală, hotelier.
 
”Dacă operatorii economici nu iau măsuri de izolare a surselor de poluare fonică, pot ajunge să fie sancţionaţi contravenţional cu amenzi de până la 60.000 de lei, afirmă Marian Râşnoveanu, comisarul şef al Gărzii de Mediu Constanţa.
 
În jurul generatorului vechi de 30 de ani, sunt trei hoteluri, iar turiştii spun că nu se pot odihni din cauza lui. Utilajul a fost montat cu nici o săptămână în urmă de administratorul unuia dintre hoteluri, care susţine că a fost debranşat ilegal de furnizorul de energie electrică şi că nu are altă variantă de alimentare a camerelor în care îşi cazeză turiştii. Totodată, acesta subliniază că se încearcă scoaterea lui din această afacere, dar nu are de gând să renunțe.
 
Sursa: b1.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii