Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un an de la tragedia aviatică din Apuseni 2.000 de ore de cercetări, 200 de persoane audiate, niciun răspuns

ro

17 Jan, 2015 21:28 1659 Marime text
 
În urmă cu un an, mai exact pe 20 ianuarie 2014, pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion își pierdeau viețile în accidentul aviatic din munții Apuseni, la granița dintre județele Cluj și Alba.

Potrivit Știrileprotv.ro, peste 200 de persoane au fost audiate pe parcursul a 2.354 ore de ancheta si s-au solicitat relatii de la peste 40 de institutii ale statului, in cazul accidentului aviatic din muntii Apuseni, informeaza Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) intr-un comunicat.

Martorii audiati sunt din cadrul Ministerului Transporturilor, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Sanatatii, Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), spitalelor judetene Alba, Cluj si Oradea, Spitalului Municipal Beius, Institutului Clinic Fundeni, Spitalului Clinic "Sf. Maria" Bucuresti, Agentiei Nationale de Transplant, scolii Superioare de Aviatie Civila, ocoalelor silvice Horea, Gilau etc., Asociatiei Salvatorilor Montani Bihor, serviciilor publice judetene Salvamont Alba si Cluj, Blue Air etc. De asemenea, printre martori au fost si locuitori ai comunelor Horea, Albac, Poiana Horea, Belis etc., care au actionat in sprijinul echipelor de cautare si salvare a supravietuitorilor accidentului aviatic, informează Știrileprotv.ro.

In acelasi timp, s-au solicitat relatii de la peste 40 de institutii ale statului.

La solicitarea Sectiei parchetelor militare, Comisia Superioara Medico-Legala din cadrul INML a transmis procurorilor militari raportul de expertiza medico-legala privind-o pe victima Aurelia Ion.

In prezent, se asteapta depunerea de catre Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS) a Raportului de investigatie tehnica a accidentului aviatic din data de 20 ianuarie 2014, se mai spune in comunicatul PICCJ.

In dosarul accidentului din Apuseni, procurorii au decis inceperea urmaririi penale pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si neglijenta in serviciu, dar si pentru neluare si nerespectare a masurilor legale de securitate si sanatate in munca si incalcarea de catre personalul aeronautic civil a indatoririlor de serviciu.

Dosarul accidentului aviatic din Muntii Apuseni este instrumentat de Parchetul instantei supreme.


Sursa: Știrileprotv.ro
Sursa foto: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii