Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Pericol de explozie Scurgeri de substanțe periculoase pe Centura de Vest a Ploieştiului. Circulația a fost deviată (video)

ro

02 Oct, 2017 19:00 1993 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră circulaţia rutieră este oprită pe DN1, pe tronsonul kilometric 61+800 - 60+100, din cauza unui incident în care a fost implicat un transport special, însoțit de jandarmi (se scurg nitrați rezultati din rasturnarea unui butoi aflat într-unul din  camioane).

Traficul este oprit pe ambele sensuri de mers, pentru a se curăța zona. Pe sensul de mers către București autovehiculele sunt redirecționate prin municipiul Ploiești, iar pe celălalt sens sunt deviate prin zona Parcului Municipal Ploiești.  

UPDATE. ora 20.55

Autocamionul implicat în incident este înmatriculat în Bulgaria. 

UPDATE. ORA 19.55

25 de pompieri militari acționează pentru asigurarea zonei ca urmare a unor scurgeri de nitrat de monometilamină dintr-un camion care transporta 15 tone depozitate în recipiente de plastic de 200 l.

Potrivit ISU Prahova substanţa este coroziv explozivă, periculoasă doar în contact cu sursă de aprindere. Pompierii intervin pentru asigurarea unui perimetru de siguranţă pentru vecinătăți.

Totodată urmează să ajungă la locul intervenției o autospecială CBRN din cadrul ISU Prahova pentru măsurarea concentraţiilor explozive. Ulterior urmează ca o societate de profil să asigure descărcarea şi verificarea tuturor recipienţilor în vederea identificării celor afectate. Transportul este unul special paza şi protecţia acestuia fiind asigurată cu efective de jandarmi. 

UPDATE. ora 19.20

Din cele 64 de butoaie pline cu monometilamină, opt s-au desprins din suport şi au căzut pe carosabil. Conform ISU Prahova,  o parte dintre aceste recipiente s-au fisurat, astfel că substanţa periculoasă s-a scurs pe asfalt.
 
Biroul de Presă al Poliţiei Prahova, citat de adevarul.ro anunţă că la solicitarea ISU s-a luat decizia să se devieze traficul şi pe sensul de mers Bucureşti-Braşov, prin Parcul Municipal Vest pentru autoturisme, iar TIR-urile sunt oprite la intrare pe Centura de Vest a Ploieştiului

Conform Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, pe Centura de Vest a Ploieştiului, între sensul giratoriu din dreptul localităţii Strejnic şi intersecţia cu Autostrada Bucureşti – Ploieşti, au fost observate pe carosabil urme dintr-o substanţă periculoasă. ISU susţine că scurgerile provin de la un camion care transporta peste 60 de bidoane cu nitrat, substanţă care, în contact cu un mijloc de încălzire, poate provoca o explozie.

La faţa locului acţionează echipaje de la Poliţia Rutieră care se ocupă de dirijarea traficului. Şoferii sunt obigaţi să circule fie prin Strejnic fie prin Ploieşti către Bucureşti. Traficul este blocat deocamdată doar pe sensul de mers Ploieşti-Bucureşti. Nu sunt date, deocamdată, cu privire la traseul pe care îl avea camionul care transporta substanţele periculoaste, dar Biroul de Presă al IJP Prahova anunţă că maşina respectivă era însoţită de un echipaj de jandarmi.
 


Sursa foto: ISU Prahova
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii