Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toni Greblă intră în concediu de odihnă

ro

26 Jan, 2015 18:49 1438 Marime text
 
Curtea Constituţională a României (CCR) informează că judecătorul Toni Greblă a anunţat că, începând cu data de mâine, va intra în concediu legal de odihnă.

Potrivit unui comunicat de presă al CCR, plenul CCR s-a întrunit astăzi pentru a lua act de declaraţia judecătorului Toni Greblă comunicată preşedintelui Curţii, Augustin Zegrean, „în temeiul art. 64 lit. d) din Legea nr. 47/1992„ privind organizarea şi funcţionarea instituţiei. Prevederea legală menţionată stabileşte că judecătorii CC sunt obligaţi „să comunice preşedintelui Curţii Constituţionale orice activitate care ar putea atrage incompatibilitatea cu mandatul pe care îl exercită".

În declaraţia pe propria răspundere, Toni Greblă a afirmat că nu a desfăşurat şi nu desfăşoară activităţi care ar putea atrage incompatibilitatea cu mandatul de judecător al Curţii Constituţionale pe care îl exercită în prezent, se menţionează în comunicat.

„Având în vedere cele declarate, Plenul Curţii Constituţionale a decis că nu sunt incidente dispoziţiile art. 62 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a instanţei constituţionale, potrivit cărora «Judecătorii Curţii Constituţionale răspund disciplinar pentru încălcarea, cu vinovăţie, a dispoziţiilor art. 64 din Legea nr. 47/1992, republicată», astfel că, împotriva domnului judecător Toni Greblă nu poate fi pornită o acţiune disciplinară", se precizează în comunicatul CC.


Sursa: Mediafax
Sursa foto: vtv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii