Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tocuri de ochelari, de 50.000 lei, au fost confiscate în portul Constanţa Sud Agigea

ro

09 Sep, 2015 13:01 1228 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în echipa comună cu lucrătorii vamali, ,în baza analizei de risc” efectuate au selecţionat şi efectuat, ieri, la terminalul de containere din PTF Constanţa Sud Agigea, controlul fizic amănunţit asupra mărfurilor dintr-un container sosit din China pentru o societate comercială din Bucureşti.

În urmă acestui control, în container au fost descoperite peste 1000 bucăţi tocuri de ochelari purtând inscripţia unei firme de profil, bunuri susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală.

 
Bunurile în cauză în valoare de aproximativ 50.000 lei au fost confiscate de către autoritatea vamală şi predate în custodia unui comisionar vamal. În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele administratorului societăţii comerciale destinatare, un bărbat, în vârstă de 60 de ani (I.A), domiciliat în Bucureşti. El va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii