Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titu Bojin a fost pus sub control judiciar

ro

11 Dec, 2014 07:31 1689 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, suspectat de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu, va fi cercetat sub control judiciar, iar consilierul judeţean Marcel Mihoc a fost reţinut, au decis procurorii DNA, astăzi dimineaţă, la capătul unor audieri maraton în acest dosar.

Reamintim că Titu Bojin a fost ridicat, ieri, de anchetatori din sediul CJ şi dus la Bucureşti, pentru a fi audiat la DNA.

În acelaşi dosar, la DNA Timiş au fost audiaţi 17 primari din judeţ, precum şi Claudiu Ilaş - managerul Muzeului Satului Bănăţean, Marţian Corneliu Doroş - director în cadrul Direcţiei de Prestări Servicii Timiş, Ervin Luci - director la Administraţia Bazinală a Apelor Banat, Horaţiu Mircea Simion - directorul regional al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Timişoara şi Aurel Costin Purceld - directorul economic al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Timişoara.

Potrivit documentelor procurorilor, Titu Bojin, folosindu-se de funcţia de preşedinte al CJ Timiş şi de poziţia de lider al filialei judeţene a PSD, ar fi identificat primării din Timiş, conduse de aleşi locali din PSD, cu care George Didilă, prin SC Ecomet West SRL, a încheiat contracte de achiziţii publice, cu atribuire directă. În acest demers, Didilă ar fi fost sprijinit atât de Titu Bojin, cât şi de consilierul judeţean Marcel Mihoc.

Procurorii îl suspectează pe Titu Bojin că direcţiona alocări bugetare din bugetul Consiliului Judeţean Timiş către unităţi administrativ teritorial din judeţ, în vederea finanţării contractelor pe care acestea le aveau în derulare cu SC Ecomet West SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii