Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Maior, despre legea Big Brother „Stocarea datelor este importantă”

ro

10 May, 2015 17:16 1690 Marime text
 
Fostul şef al SRI, George Maior, susține că Legea Big Brother, care reglementează stocarea datelor despre convorbirile telefonice, este necesară „pentru a putea urmări istoric și la nivel de analiză, în cazul unei situații de securitate națională, de exemplu o acțiune contrateroristă, a urmări istoria acestei situații, a putea investiga mai bine și mai rapid pe baza acestei istorii o situație care poate periclita securitatea națională a unui stat", scrie stirileprotv.ro.

Maior precizează că, în perioada în care s-a aflat în fruntea serviciului de informaţii, din raţiuni de siguranţă naţională, judecătorii au acordat anual 1.500 de mandate pentru ascultarea telefoanelor.

Foarte puţine mandate de siguranţă naţională. Foarte puţine şi exact pe zonele acestea de care vorbeam contraterorism contrainformatii, contraspionaj amenintari cibernetice, în medie de 1.500 de mandate de acest timp pe an nu mi se pare la ppulaţia ţării foarte foarte relevant, chiar foarte puţin, a spus fostul director SRI, despre dezbaterea legilor Big Brother.


Sursa: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii