Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorina Matei, despre revocarea lui Papici de la DNA Blitzkriegul din Justiție arată adevărata putere a lui Dragnea și incredibila slăbiciune a lui Ponta

ro

04 Oct, 2013 12:30 2217 Marime text
Revocarea procurorului Lucian Papici de la DNA demonstrează adevărata putere a vicepremierului Liviu Dragnea în PSD, slăbiciunea lui Victor Ponta, dar și verticalitatea Laurei Codruța Kovesi, a lui Călin Nistor, Lucian Papici și Mariana Alexandru de a duce în continuare lupta împotriva marilor corupți, scrie Sorina Matei pe blogul său. Jurnalista a trecut în revistă principalele momente care au condus la revocarea procurorului Lucian Papici.
Sorina Matei scrie că dosarul fraudelor de la referendumul din vara lui 2012, în care vicepremierul Liviu Dragnea este cercetat și pe care procurorul Papici l-a instrumentat a declanșat "blitzkriegul" din Justiție de zilele trecute.
"Cineva intră în biroul altcuiva și spune- dacă eu voi fi trimis în judecată, tu nu vei mai fi premier, vei rămâne cel mult președinte de partid. (...)Dosarul referendumului este piatra de hotar pe care de luni bune se joacă adevărata independență a Justiției. Și asta știa toată lumea. Un dosar extrem de important care devoalează un întreg sistem de fraudare masivă a unui vot popular într-o țară democratică, europeană, stat NATO. Un dosar cu rezonanță care implică mașinării de partid, coordonatori de campanie și lideri politici, într-o acțiune halucinantă ce a subrezit instituții fundamentale, principii și valori ale statului de drept. În speță, Liviu Dragnea, președinte executiv al PSD, vicepremier, omul care a coordonat până în cel mai mic detaliu referendumul de demitere a președintelui Băsescu de anul trecut, un personaj în spatele căruia s-au încolonat toți veșnicii baroni ai PSD de care, până la urmă, depind niște alegeri foarte importante de anul viitor în condițiile în care USL este în pragul disoluției: europarlamentarele și prezidențialele", a scris pe blog Sorina Matei. 
Filmul "blitzkriegului" din Justiție:
Jurnalista scrie că doi procurori s-au retras din dosar, după alegerile din decembrie, unul dintre ei fiind Gheorghe Bocșan, cel care a refuzat acum două săptămâni să preia șefia Secției I a DNA-secția care instrumente dosarul fraudelor de la referendum.
Dosarul ajunge la Lucian Papici, șeful secției I a DNA, în timpul vizitei experților Comisiei Europene pentru evaluarea progreselor din Justiție în perspectiva raportului MCV, așa că, pentru ochii Comisiei Europene, mandatul lui Papici este prelungit pentru o vreme. 

Mai multe detalii pe evz.ro.Sorina Matei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii