Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicaliștii din Port s-au adresat Comisiei Europene Victor Ponta, chemat de protestatari în Constanța

ro

21 May, 2014 19:16 2575 Marime text
Acțiunile revendicative din Port s-au derulat astăzi dimineață pentru a trei zi consecutiv. Aproape 400 de lucrători portuari au acuzat că premierul Victor Ponta şi ministrul Transporturilor, Dan Şova, „vor să pună portul în braţele lui Radu Mazăre”, scrie Evenimentul Zilei. Acţiunile de protest vor fi reluate după alegerile europarlamentare, primarul Radu Mazăre fiind atenţionat că „dacă va fi nevoie ca aici să facem un Maidan, o vom face”, mai notează EVZ.

Pe de altă parte, primarul îşi continuă discuțiile cu operatorii operatorii portuari. Potrivit EVZ, Radu Mazăre a stat de vorbă cu trei agenţi economici care i-ar fi spus, deocamdată, că respectă autoritatea şi nu se implică.

Sindicaliştii Federaţiei Naţionale a  Sindicatelor Portuare, sprijiniţi de agenţii economici, membri ai organizaţiei Operatorul Portuar, cer autorităţilor române păstrarea portului Constanţa sub controlul statului, „pentru a nu ajunge pe mâna firmelor clientelare ale Republicii Autonome Mazăre”, mai scrie EVZ.

Liderul FNSP, Mircea Burlacu i-a cerut premierului Victor Ponta o întâlnire pentru a-i prezenta argumente fundamentate juridic în baza cărora portul trebuie să rămână la ministerul Transporturilor. „Domnule Ponta şi domnule Şova, ce v-a promis Radu Mazăre de sunteţi atât de porniţi să-i daţi portul? De ce nu vă asumaţi răspunderea asupra infrastructurii strategice din portul Constanţa?, s-a adresat de la microfon liderul FNSP, potrivit EVZ.

Mircea Burlacu a precizat că sindicatele şi operatorii portuari au trimis, ieri, o scrisoare la Comisia Europeană căreia i s-a explicat care este miza descentralizării portului şi ce vor să facă de fapt politicienii puterii. Doi delegaţi ai FNSP urmează să aibă o întrevedere cu reprezentanţii Comisiei Europene.  

Acompaniat de uralele protestatarilor, liderul sindicaliştilor portuari a anunţat că va formula o cerere către DNA, „în care vom cere să-i ridice interdicţia lui Radu Mazăre de a părăsi ţara şi să o înlocuiască cu interdicţia de a veni în ţară”, susținând că „nu ne este frică de modul în care Radu Mazăre încearcă să pună pumnul în gura locuitorilor Constanţei”. Sub „dominaţia de 14 ani a regimului Mazăre”, judeţul Constanţa a ajuns pe locul opt în ţară din punct de vedere economic, în 2000 fiind pe locul al doilea, au mai vociferat sindicaliștii. Protestatarii i-au cerut premierului „să lase puţin campania electorală” şi să vină la Constanţa pentru a discuta cu portuarii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii