Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seară folk la Muzeul Callatis

ro

06 Nov, 2010 16:15 2483 Marime text
Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia, Primăria Municipiului Mangalia și Teatrul Thaliamar au organizat vineri, 5 noiembrie 2010, începând cu ora 18.00, o seară culturală la sediul muzeului callatian.

"Am dorit să oferim iubitorilor de cultură o seară de neuitat într-un spațiu mai puțin convențional. Actorii teatrului Thaliamar au pus în scenă piesa Talk Show, de Ștefan Caraman, în regia Aurei Stuparu. În distribuție: Gabriel Tora, în rolul soțului și Aura Stuparu, în rolul soției. Muzica a fost interpretată de Gabriel Tora. Premiera acestei piese a avut loc tot la muzeul nostru, în data de 23 septembrie 2010, după care actorii au jucat la Tulcea, la a zecea ediție a Festivalului național de teatru Tragos.
În partea a doua a serii culturale, LIGA FOLK, grup muzical alcătuit din Liviu Băiețel și Gabriel Tora, au interpretat mai multe melodii în memoria poetului, publicistului și politicianului Adrian Păunescu, decedat în dimineața zilei de ieri. Melodiile interpretate au fost pe versurile marelui poet Adrian Păunescu, cel care, între anii 1973 – 1985, a organizat, prin Cenaclul Flacăra (pe care l-a înființat și condus), peste 1600 de spectacole de muzică și poezie.
La spectacolul nostru au fost prezenți iubitori de teatru din mai multe localități ale județului, elevi ai clasei a VIII-a A, de la Școala generală nr. 3 din Mangalia, însoțiți de diriginte Adina Lozinschi, studenți în anul I, actorie, veniți împreună cu asistent universitar dr. Dana Enache, de la catedra de teatru a Universității Ovidius Constanța. Ne-am bucurat să avem din nou, la Muzeul Callatis, oameni de cultură din orașul nostru, din Eforie Nord și din Constanța, care au vazut, cu acest prilej, și exponatele muzeului callatian, iar la final au și cumpărat câteva replici ale statuetelor de tip Tanagra, dar și alte obiecte puse în vânzare la standul muzeului.
Despre necesitatea organizării unor asemenea seri culturale vorbeam cu primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, care insista pentru organizarea unor astfel de evenimente, întrucât nu prea există activități culturale în extrasezon. Un aspect important pentru muzeu este și acela că, din toamnă și până în primăvară - când vizitatorii sunt foarte puțini, vânzarea de bilete scade. Prin urmare, prețul de zece lei, plătit de acești iubitori de teatru și cultură, a avut ca rezultat și creșterea veniturilor pentru instituția noastră”, a pecizat directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii