Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Augustin Zegrean, despre cazul Dan Șova „Se mai pot face multe lucruri“

ro

07 Apr, 2015 08:04 1397 Marime text
Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat, că în cazul votului pentru ridicarea imunității în speța Dan Șova „se mai pot face multe”, informează B1 Tv.

„Toate sesizările venite la Curte vor fi luate în discuție pentru că acestea nu pot fi retrase. Noi judecăm ce s-a întâmplat la data respectivă. Nu ținem cont de modificările făcute ulterior. Cele trei sesizări – de la președintele Iohannis, de la PNL și de la CSM – vor intra, miercuri, pe ordinea de zi. Se mai pot face multe lucruri și în cazul lui Dan Șova. Aflați miercuri”, a declarat Zegrean pentru evz.ro, potrivit B1 Tv.

Premierul Victor Ponta a făcut, ieri, un apel către parlamentarii din partid, cât și către cei din opoziție, să fie prezenți în Parlament marți, pentru a pune în acord cu Constituția legea internă de funcționare.

Aleșii vor modifica alineatul 4 din art. 24 din Legea 96/2006 privind statutul deputaților și senatorilor, articolul care l-a scăpat pe senatorul PSD Dan Șova de arestarea preventivă, după ce colegii săi au respins cererea procurorilor DNA.

La Curtea Constituțională au ajuns trei sesizări: de la PNL, de la președintele Klaus Iohannis și de la CSM. Toate cele trei sesizări prevedeau neconstituționalitatea art. 173 din Regulamentul Senatului, articol ce a fost modificat de senatori imediat după ce a fost respinsă cererea DNA în cazul lui Șova.



Sursa: B1 Tv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii