Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeni renumiți care schimbă prefixul în 2017. Cine este cel mai...experimentat și cine cel mai tânăr

ro

05 Jan, 2017 05:55 3170 Marime text
Se spune, în popor, că atunci când treci de vârsta pe care ai împlinit-o, și se termină cu 0, deja schimbi prefixul. Adică, de aici încolo, când întreabă cineva de vârstă, invariabil trebuie răspuns...și 1. Adică 11, 21, 31, 51,... 121, 141, etc.

Fiecare după cum poate și cât poate.

Ei bine, tocmai de aceea am luat un  pic la mână agenda cu datele de naștere ale celor mai cunoscuți constănțeni, putem să le spunem chiar nume mari ale Constanței, să le amintim că anul acesta este altfel decât anul trecut și că deja trec în deceniul urmăror al existenței.

Prilej cu care, posibil, vor trage o linie și vor analiza ce-au făcut în viață și vor gândi la ce vor face de-aici încolo. Pentru că așa este normal. Orice an trecut este ocazie de bilanț și de stabilit priorități.
 
Primul pe care l-am găsit în ordinea calendarului pe anul acesta, este Marian Gălbinașu, primarul de la Corbu.
 
Este născut la 14 martie 1967, în zodia Peşti. A absolvit cursurile Şcolii Generale nr. 2 din Corbu şi pe cele ale Liceului Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza“.

De asemenea, primarul comunei Corbu a absolvit Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, secţia Electromecanică Navală. Înainte să ajungă primar la Corbu, Gălbinaşu a navigat pe mările şi oceanele lumii timp de 14 ani, perioadă care i-a marcat definitiv existenţa.
 
Câteva zile mai târziu,pe 17 martie  este născut Ştefan Petcu, fostul mare jucător al FC Farul. Mijlocaş de geniu, care încânta tribunele atunci când evolua, Petcu a ajuns la vârsta de 60 de ani.

Și tot în martie, pe 21 martie, este născut Florin Mitroi primarul de la Valu lui Traian. Și el schmbă prefixul. Mitroi face o juma` de secol de viață.

Ajungem la sfârșitul lunii mai pentru că în intervalul ăsta nu am mai găsit pe nimeni în agenda noastră. Sau avem poate niște lipsuri pe care le putem completa că nici noi nu le știm pe toate.

Ei bine pe 26 mai 1967 este născut colonelul Daniel Catrangiu, șeful Statului major de la Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecţie Instituţională Cernavodă.
 
Trecem repede, repede și ajungem pe 18 august. Aici îl găsim, ca fiind născut în 1977, pe Murat Iusuf, muftiul Cultului Muslman din România.

Murat Iusuf s-a născut în Medgidia, a început să învețe în România, dar pentru a putea studia teologia islamică și-a continuat școlarizarea începând din anul 1991 în Turcia. A studiat la Liceul Teologic din Edirne (Turcia) în perioada 1991-1994, urmând apoi cursuri TÖMER de perfecționare a limbii turce (1994-1995), iar în 1995 a fost admis la Facultatea de Teologie Islamică "19 Mayis" din orașul Samsun (Turcia) pe care a absolvit-o în anul 2000.
Este muftiul Cultului Musulman din România din 14 septembrie 2005.
 
Zece zile mai târziu este născută o femeie. Și cum la doamne nu li se spune vârsta trebuie totuși să precizăm că pe 28 august este ziua în care schimbă prefixul primarul de la Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu.
 
Iar pe 10 octombrie îl găsim pe Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, care împlineşte 50 de ani.

Ajungem la prof. univ. dr. Aurel Papari. Papari este născut pe 19 octombrie 1947, în Constanţa.
A rămas celebru prin înființarea în anul 1992 a Universităţii particulare „Andrei Şaguna”, dar și pentru demersurile sale în privința canonizării Mitropolitului Andrei Şaguna încă din anul 1993.

Cristian Deliorga, judecător la Curtea de Apel Constanţa, schimă și el prefixul anul acesta. În ajunul Crăciunului. Face 60 de ani. Este născut pe 24 decembrie 1957, în Medgidia. 

Pentru toți: La mulți ani! 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii