Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal de corupţie la ONU. Mită de peste 1 milion de dolari

ro

07 Oct, 2015 13:26 1286 Marime text
Fostul preşedinte al Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, John Ashe, a acceptat mită de peste 1 milion de dolari de la un miliardar chinez, mogul al imobiliarelor, precum şi de la alţi oameni de afaceri pentru a facilita investiţii lucrative, scrie romaniatv.net.
 
John Ashe, fost ambasador în Antigua şi Barbuda, a fost preşedinte al Adunării Generale a ONU în perioada septembrie 2013 - septembrie 2014.  În prezent, el este acuzat de evaziune fiscală într-o afacere pe care autorităţile au numit-o ca fiind "o conspiraţie în care au fost implicate cinci persoane, inclusiv Francis Lorenzo, un ambasador din Republica Dominicană care ocupa funcţia de adjunct în cadrul ONU şi care locuieşte în Bronx.
 
Procurorul General a declarat presei că investigaţiile se află în faza incipientă, acestea extinzându-se şi asupra a cinci persoane cu care a colaborat Ashe. "Ne-am putea pune întrebarea dacă mita este ceva obişnuit în cadrul ONU", a spus Bharara, care a adăugat că nu ar fi "mirat dacă şi alte persoane din cadrul ONU ar fi acuzate" de asemenea fapte.
 
Sursa foto: www.un.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii