Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb Indemnizaţiile pentru persoanele cu dizabilităţi vor creşte cu 16%

ro

03 Dec, 2014 18:04 1355 Marime text
Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a transmis astări un mesaj cu ocazia Ziulei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi. În acest mesaj, ministrul Muncii asigură persoanele cu dizabilităţi că indemnizaţiile lor vor fi majorate cu 16 la sută, începând cu ianuarie 2015.
 

"Sunt multe lucruri pe care şi noi, cei care reprezentăm instituţii sau autorităţi, ar trebui să le facem în continuare şi sper că, în viitor, vom da tot mai des semnele solidarităţii şi responsabilităţii. Astăzi, putem să vă asigurăm că majorarea cu 16 la sută, din ianuarie 2015, a nivelului prestaţiilor sociale acordate persoanelor cu dizabilităţi va deveni o realitate, după şase ani de aşteptare. În acelaşi timp, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a alocat de la bugetul de stat, pentru 2014, Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România suma de 362.149 lei pentru promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Dar, dincolo de aceste măsuri, aş vrea să transmit un gând bun, de solidaritate tuturor persoanelor cu dizabilităţi", se arată în mesajul ministrului, relatează Mediafax.
 
Potrivit MMFPSPV, la nivel naţional, sunt înregistrate 727.187 de persoane cu dizabilităţi, iar peste 70.000 sunt copii.
 
În 1992 Organizaţia Naţiunilor Unite a proclamat ziua de 3 decembrie ca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi pentru a promova înţelegerea problemelor legate de handicap şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării acestor persoane.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii