Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:42 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România te iubesc Cum a ajuns o firma privată din Cipru să aibă dreptul de-a arbora tricolorul nostru pe orice navă

ro

03 Nov, 2013 16:57 1703 Marime text

Cu alte cuvinte, o firma privata ar putea avea dreptul sa arboreze tricolorul nostru pe orice nava doreste. Un caz incredibil, dar adevarat, duminica la "Romania te iubesc".

Un stat isi exprima suveranitatea prin actiunile si simbolurile sale, iar steagul este unul dintre cele mai puternice insemne.

Pavilionul national indica statul sub a carui protectie se afla nava si de ale carei legi este guvernata atat in apele nationale, cat si in largul marii.

Anul trecut un grup de persoane pline de imaginatie s-au gandit sa vanda pavilionul de stat al Romaniei, adica tricolorul care se arboreaza pe navele ce tin de statul roman. Greu de crezut, dar aceasta este o poveste adevarata.

Contractul ciudat s-a semnat intr-o totala lipsa de transparenta, pe langa lege, de catre un director interimar de la Autoritatea Navala Romana si o companie infiintata parca special pentru asta undeva in paradisul fiscal din Cipru. S-a aflat despre intelegere abia dupa cateva luni.

Ce credibilitate mai poate avea statul roman in momentul in care este prima tara care isi cedeaza prin contract atributiile pe care ar trebui sa si le exercite?! Cine sunt persoanele implicate si ce rol au avut politicienii in aceasta poveste, aflati duminica, intr-o ancheta "Romania te iubesc".


Sursa: Romania te iubesc

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii