Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţineri după zeci de percheziții în București, Ilfov și Giurgiu

ro

09 Sep, 2016 17:57 1781 Marime text
Şase persoane au fost reţinute într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul materialelor de construcţii, în urma a 23 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2011 - 2014, suspecţii au creat un circuit comercial fictiv, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip "fantomă", în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

În acest dosar au fost efectuate percheziţii la domiciliile bănuiţilor şi la sediile firmelor implicate, fiind ridicate înscrisuri contabile şi extracontabile ce atestă mecanismul infracţional folosit, precum şi mai multe unităţi de calcul.

În vederea recuperării prejudiciului au fost ridicate sumele de 23.000 de euro şi 24.500 de lei şi au fost instituite sechestre asiguratorii asupra a şase imobile şi două terenuri, în valoare totală de aproximativ 335.000 de euro şi asupra tuturor conturilor bancare aparţinând suspecţilor, până la concurenţa prejudiciului cauzat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii