Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Psnews.ro „Excluși sunt doar corupții nou importați; cei cu ștate vechi rămân în partid“

ro

09 Dec, 2014 11:39 1172 Marime text
PSD pare un partid care nu mai tolerează faptele de corupție, derapajele de la linia de comunicare a partidului sau rebeliunile unor lideri sau ale unor simpli membri. Excluderi, delimitări de anumiți membri, toate acestea au avut loc după alegerile prezidențiale, relatează psnews.ro. Însă, cât va ține acest curent?

Dacă facem un exercițiu de memorie, ne vor veni în minte imediat patru cazuri celebre. Așadar, avem trei președinți de Consilii Județene (CJ Mehedinți, Adrian Duicu; CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu; CJ Constanţa, Nicușor Constantinescu) care au petrecut zile sau luni în arest, dar care nu au fost excluși din PSD. De asemenea, avem primari PSD (Tudor Pendiuc, primarul din Pitești) care au trecut prin arest, dar care, din nou, nu au pățit nimic în partid.

Printre ei l-am precizat şi pe Nicușor Constantinescu, președinte CJ Constanța. Acesta a fost arestat preventiv după ce a stat mai multe luni în Statele Unite, acolo unde a fost la tratament, pentru ca în cele din urmă să fie prins în Turcia. Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri. Din nou, PSD nu  acționat împotriva sa.

Numărul celor din PSD care au probleme cu legea sau au trecut prin arestul poliției este destul de mare. Este de văzut dacă noul PSD condus de Victor Ponta se va debarasa de ei sau va trece cu vederea acele cazuri în care nu a fost organizat flagrant și va acuza poliție politică, scrie psnews.ro.

Sursa: psnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii