Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest al cadrelor medicale de la Ambulanță. Trei ministere vor fi pichetate de protestatari. Participă și cadre de la Constanța

ro

11 Oct, 2017 08:22 1614 Marime text
Astăzi în Capitală sindicatele din serviciile de ambulanţă reprezentate de FNSAR organizează pichetarea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor Publice. 

Potrivit Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, vor participa la acțiunea de protest și 20 de cadre medicale de la SAJ Constanța. 

Potrivit FNSAR, începând cu data de 05 octombrie a.c., ora 8:00, Federaţia Naţională Sindicală AMBULANŢA din România, cu sprijinul organizaţiilor sindicale membre, din serviciile de ambulanţă, declanşează PROTEST  NAŢIONAL pe o perioadă nedeterminată în toate serviciile de ambulanţă. În toată această perioadă, conducerea FNSAR este dispusă să  continue discuţiile cu reprezentanţii Guvernului, până la soluţionarea favorabilă a revendicărilor privitoare la personalul din Serviciile Publice de Ambulanţă.  
 
PROTESTUL NAŢIONAL constă în:

1. Afişarea pe toate ambulanţele operative a două afişe A4 cu inscripția „PROTEST  NAŢIONAL” în cele două locuri menţionate de organizator, iar pe verso vor fi inscripţionate punctele importante din revendicările sindicatelor din serviciile de ambulanţă reprezentate de FNSAR;

2. Purtarea de către personalul operativ, TESA şi muncitorii membri în organizaţiile sindicale aparținând FNSAR, a unor panglici albe, pe echipamentul de lucru, ca semn de protest, conform indicaţiilor primite de la organizator;
           
3. Finalizarea procesului de strângere de semnături până în data de 11 octombrie a.c., situaţii care vor fi centralizate de către FNSAR;
           
4. Pichetarea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor Publice în data de 11 octombrie a.c., conform calendarului de acţiuni sindicale stabilit de FNSAR, după cum urmează:
– Pichetarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale: – de la ora 10:30 la 11:30;
– Pichetarea Ministerului Sanatatii: –  de la ora 11:30 la 12:30;
– Deplasarea în coloana a protestatarilor din strada Cristian Popişteanu, la ora 12:30, cu ieșire pe Calea Victoriei, Piața Națiunilor Unite, B-dul Națiunilor Unite, B-dul Libertăţii și Piața Constituției. Sosirea în Piața Constituției va fi la ora 13:15 cu finalizarea acțiunii la ora 14:15.
La finalul acţiunilor de pichetare a ministerelor menţionate, solicităm o discuţie interministerială cu miniştrii din cele patru ministere şi cu reprezentantul Guvernului nominalizat de către Premierul României.
           
5.  Pregătirea pentru un mare MITING organizat de toate federaţiile din sistemul sanitar.

6. Pregătirea pentru declanşarea conflictelor de muncă, urmate de posibile GREVE, conform Legii Dialogului Social.

”Avem speranţa după întâlnirea de la Guvern din data de 27 septembrie a.c., că se caută soluţii de rezolvare şi sperăm să se rezolve situaţiile de nemulţumire  pe cale amiabilă în perioada PROTESTULUI NAŢIONAL anunţat. Menționăm că, pe toată perioada anunţată, activitatea în serviciile de ambulanţă NU va fi întreruptă până la noi hotărâri” - se arată într-un comunicat al Federaţiei Naţionale Sindicale AMBULANŢA din România.

Sursa foto: SAJ Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii