Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo pe trei zile Meteorologii anunţă vreme răcoroasă în toată ţara

ro

01 Sep, 2010 10:29 931 Marime text

Aerul rece, polar care a pătruns deasupra ţării noastre, face ca vremea sa fie răcoroasă peste tot, cu maxime de cel mult 23 de grade în sud. De joi vremea intră într-un proces de ameliorare. Ploi locale mai aşteptăm în nord, în nord-est şi în centru, iar vineri doar izolat mai vorbim despre ploi.

Aerul rece, polar care a pătruns deasupra ţării noastre,face ca vremea sa fie răcoroasă peste tot, cu maxime de cel mult 23 de grade în sud.De joi vremea intră într-un proces de ameliorare. Ploi locale mai aşteptăm în nord, în nord-est şi în centru, iar vineri doar izolat mai vorbim despre ploi. Retragerea spre nord a aerului polar, va face ca până vineri regimul termic sa revină la normal pentru data din calendar, adică în jur de 26-27 de grade.

Miercuri se anunţă ploi şi vânt în vestul, nordul şi centrul ţării şi valorile de temperatură sunt scăzute pentru data la care ne aflăm: 14 grade sunt prognozate la Miercurea Ciuc, 15 la Cluj şi Brasov, cel mult 18 la Timişoara şi Arad. În celelelate regiuni vremea rămâne răcoroasă, dar ploile apar numai pe arii restrânse, deci sunt şanse să se mai arate şi soarele.

Temperaturile rămân mai scăzute cu circa 8 grade faţă de normele climatologice. Vântul va avea intensificări în mare parte din ţara, dar mai ales pe crestele înalte de munte, unde izolat şi trecător pot să cadă şi câţiva fulgi de zapadă.

Şi la Bucureşti este mai răcoare decât în mod obişnuit la început de septembrie, doar 21-22 de grade se înregistrează la amiază, în loc de 28, cât ar fi normal. Cer temporar noros şi vânt moderat, dar sunt puţine şansele de ploaie.

Joi vremea se încălzeşte uşor. Cerul va fi temporar noros în regiunile nordice, nord-estice şi centrale, unde mai plouă local. În celelate zone ploile aproape că lipsesc, dar vântul e încă destul de supărător, iar pe creste suflă tare. Temperaturile maxime se vor situa între 16 grade în depresiuni şi 26 de grade în sudul Munteniei.

În Capitală putem vorbi deja despre o vreme plăcută, pentru că cerul va fi variabil, iar maxima ajunge la amiază la aproximativ 25 de grade.

Vineri vremea frumoasă revine în aproape toată ţara şi chiar continuă să se încălzească uşor. Cerul va mai fi noros temporar în nord-vest şi centru, unde mai plouă, dar slab şi izolat. Vântul nu mai trece de moderat, iar maximele, în uşoară creştere spuneam, se vor situa între 18 şi 27 de grade. În sud regimul termic redevine normal pentru data din calendar. Vor fi 19 grade la Cluj Napoca, 23 la Iaşi, un grad în plus la Timişoara şi 27 de grade la Craiova şi la Giurgiu.

Vreme frumoasă şi în Bucureşti, cu soare şi nori care împart cerul în mod echitabil. 26 de grade maxima termică, la amiază.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii