Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT efectuează 32 de percheziții în trei județe

ro

26 Oct, 2015 11:58 1073 Marime text
 
Astăzi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila, efectuează un număr de 32 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Brăila, Galaţi şi Suceava, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2010, pe raza judeţelor Brăila, Galaţi şi Suceava s-a constituit un grup infracţional organizat, având ca principală preocupare infracţională contrabanda cu produse din tutun, care provin din Ucraina şi Republica Moldova.
 
S-a reţinut că membrii grupului au procurat, transportat, depozitat şi distribuit importante cantităţi de ţigări, obţinând importante beneficii materiale, prejudiciul estimat fiind de peste 500.000 euro.
 
La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila urmează să fie aduse, în vederea audierii un număr de 70 persoane.
 
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  SCCO Brăila, SCCO Vrancea, BCCO Galaţi, BCCO Suceava şi cu sprijinul IPJ Brăila şi IJJ Brăila.
 
Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.




Sursa foto: cotidianul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii