Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primii paşi spre regionalizare Cum justifică Guvernul existenţa Direcţiei Antifraudă la Constanţa şi a Direcţiei Financiare la Galaţi

ro

25 Jul, 2013 06:50 4055 Marime text
Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, cele opt sedii ale direcţiilor financiare regionale, precum şi sediile regionale a Direcţiei Antifraudă a ANAF, a anunţat premierul Victor Ponta, care a arătat că sediile regionale ANAF au fost stabilite în funcţie de cel mai mare număr de contribuabili.
"Toate cele opt sedii ale direcţiilor finanţelor publice regionale şi antifraudă au fost aprobate. Principiul a fost acela ca administraţia fiscală regională să fie în cel mai mare oraş, care are cel mai mare număr de contribuabili", a spus Ponta.
El a arătat că sedii ale administraţiei financiare regionale vor fi înfiinţate la Cluj, Braşov, Timişoara, Craiova, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti.

Un alt astfel de sediu va fi înfiinţat la Galaţi, a completat ulterior Guvernul printr-un comunicat.

"Stabilirea sediilor regionale s-a realizat pe baza deciziei Guvernului. Propunerile au fost în favoarea municipiilor cu pondere economică semnificativă şi în care nivelul realizat al veniturilor bugetare şi numărul de contribuabili sunt ridicate, cu luarea în considerare şi a criteriului geografic", se arată în comunicat.
Ponta a mai afirmat că direcţiile antifraudă au fost stabilite pentru acele oraşe care au activităţi specifice frontierelor, precum Constanţa, Suceava sau Oradea.
Alte astfel de sedii vor fi deschise la Alexandria, Târgu-Jiu, Deva, Sibiu şi Bucureşti, a completat Guvernul, prezicând că sediile structurilor regionale antifraudă au fost stabilite în localităţi din zone care prezintă riscuri ridicate de evaziune fiscală sau în zone limitrofe frontierelor.
"În ceea ce priveşte realocarea resurselor umane, modelul de organizare creat permite redistribuirea personalului între diversele structuri de administrare fiscală şi vamală, în favoarea domeniilor deficitare (control, tehnologia informaţiei, juridic, birourile vamale de frontieră externă în UE), precum şi introducerea componentei antifraudă. Aceasta din urmă va beneficia, prin realocarea posturilor, de resurse umane suficiente şi foarte atent selectate pe criterii de profesionalism şi integritate, în aşa fel încât să înregistreze rezultate bune în prevenirea şi combaterea evaziunii şi a fraudei fiscale şi vamale, cu consecinţe asupra suplimentării veniturilor colectate la bugetul de stat. Din punct de vedere organizatoric, este important de menţionat faptul că structura de administrare fiscală existentă la nivel judeţean nu se modifică substanţial, întrucât administraţia finanţelor publice aflată în municipiul reşedinţă de judeţ va prelua o mare parte din atribuţiile vechii direcţii generale a finanţelor publice judeţene. Mai mult, deplasarea competenţelor către nivelul regional nu este însoţită de delocalizarea în totalitate a personalului", se susţine în comunicat.
Guvernul mai arată că întreg procesul de reorganizare a ANAF va fi derulat în limita numărului de posturi ocupate în prezent.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Coleg din finante 26 Jul, 2013 09:39 Chiar nu stiti de ce nu a ramas regionala la cta?
  • plm-plm 25 Jul, 2013 15:48 Minciunele pentru fraierici... cine mai doreste, cine mai pofteste? "Ponta a mai afirmat că direcţiile antifraudă au fost stabilite pentru acele oraşe care au activităţi specifice frontierelor, precum Constanţa, Suceava sau Oradea." CE A UITAT PONTA SA SPUNA: Ca o astfel de Directie Regionala Antifrauda este si la el, la Tg Jiu si una la Dragnea la Alexandria. Stiti cate camioane cu marfa se vamuiesc la alexandria intr-un an? tot atatea cate trec prin giurgiu intr-o jumatate de ora. Deci, Guvernul a facut o analiza riguroasa... NISTE HOTI!
  • justitiarul 25 Jul, 2013 13:28 "cat adevar in prezentare", "cata cunoastere a realitatii", bravo !!! - Constanta are de tredi ori mai multi contribuabili decat Galati, si ce daca ?, Oradea Sibiul si Deva au vrut sa se dezvolte si ele ca regiunile sa ajunga sa fie dezvoltate mai uniform, (bataie mare din care orasele enumerate au fost tratate cu "hai sictir". Si ca sa le dea in bot - "punem antifrauda la voi ca acolo este mai mare evazune" eu intreb dupa ale cui date ? eu zic ca o concluzie ca sunt "foarte specialisti, doresc binele cetatenilor, nu ditsrug administratia fiscala din Romania" si "lucrurile bune" facute de acesti guvernanti ar putea continua, fireati sanatosi sa fiti