Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima persoană urmărită penal după moartea lui Ekeng

ro

30 Jun, 2016 10:36 2075 Marime text
O primă persoană este pusă sub urmărire penală în cazul morţii fotbalistului Patrik Ekeng de la Dinamo. Este vorba despre doctorul Mihaela Duţă de pe ambulanţa Puls, aceasta fiind pusă sub acuzare pentru ucidere din culpă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, în sarcina Mihaelei Duță s-a reținut că, fără a evalua complet starea pacientului, nu a inițiat și nu a dispus inițierea niciunei manevre de resuscitare, fotbalistul fiind urcat în ambulanță în vederea transportării la Spitalul Clinic de Urgență București, aflat în imediata vecinătate a stadionului.

"Mai mult decât atât, deși pe parcursul transportului, ca urmare a instalării defibrilatorului aflat în dotarea ambulanței, a fost confirmată fibrilația ventriculară în care se afla pacientul Patrick Ekeng, medicul Duță Elena Mihaela nu a inițiat nici de această dată manevre de resuscitare, potrivit protocoalelor medicale aplicabile în cazul intervenției medicale de urgență, asigurând doar predarea acestuia către Unitatea de primiri urgențe a spitalului unde, în ciuda manevrelor de resuscitare inițiate, nu s-a mai putut asigura supraviețuirea pacientului", declară procurorii.

Amintim că sportivul Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon în minutul 70 al meciului dintre Dinamo şi Viitorul, fără să fie lovit. Din nefericire, acesta a decedat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii