Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mană cerească pentru avocaţi Prima "instanţă online" pentru cazurile civile. Unde a fost inaugurată

ro

12 Aug, 2015 16:22 1845 Marime text
 
Cele mai multe chemări în judecată sunt eliberate în doar câteva minute, dar avocații sunt cei care au cel mai mult de pierdut - timpul pe drumul spre instanță și cât își așteaptă rândul pentru discuția cu judecătorul. Ei bine, în această privință, avocații australieni se pot declara privilegiați, spre deosebire de confraţii lor români.
Astfel, cei din Australia au găsit o metodă eficientă de a salva timpul avocaților, de care aceştia au atâta nevoie – au implementat o "instanţă digitală" pentru cazurile civile. Guvernul a aprobat deja, în acest sens, proiectul pilot pentru o curte online la Tribunalul din Sydney.
Australia a mai implementat un proiect pilot în 2011 pentru procesele penale, dar acesta este primul program pentru cele civile.
Proiectul pilot din prezent, "Justiția Online", care costă 9.2 milioane de dolari, vine cu un serviciu prin care părțile pot evita așteptarea de 28 de zile până la prima audiere preliminară. Utilizarea tehnologiei va conduce la un sistem juridic mai rapid, mai simplu și mai accesibil pentru comunitate, sunt de părere experţii.
De asemenea, acest sistem online le permite avocaților să îndosarieze documente în afara programului Registraturii și să obțină ordine preliminare, cu un beneficiu extrem de important – 0 minute pierdute pe drumuri pentru chestiuni mărunte.
Procurorul general Gabrielle Upton a subliniat că utilizarea tehnologiei ar conduce la un sistem juridic mai rapid, mai simplu și mai accesibil pentru comunitate. "Conducem națiunea spre utilizarea serviciilor juridice online", a explicat aceasta, potrivit Lawyers Weekly.
Guvernul estimează că în prima parte a anului viitor, proiectul online va fi finalizat, după evaluarea pilotului.


sursa text şi foto: avocatura.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii