Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări de ultim moment în cazul Roxanei, fetița care a căzut de la etajul cinci al unui bloc din Constanța

ro

05 Dec, 2016 13:57 10127 Marime text

Tragedia fetiței de 12 ani care a murit după ce a căzut de la etajul cinci al unui bloc aflat în construcție atrage după sine numeroase anchete pentru a se stabili cine se face vinovat pentru accidentul petrecut în ultima zi din noiembrie. Pe lângă ancheta polițiștilor Secției 4, care au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, fiind vizați de anchetă atât părinții, care au lăsat copilul nesupravegheat, dar și proprietarii imobilului unde s-a petrecut nenorocirea, o altă anchetă a fost declanșată și la Serviciul de Medicină Legală Constanța. Asta după ce mama fetiței de 12 ani, Luminița Mangir a acuzat personalul de gardă de la Medicina Legală că i-ar fi cerut 1.000 de lei pentru autopsie.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu a cerut conducerii Spitalului Județean, în subordinea căruia funcționează Serviciul de Medicină Legală să demareze o anchetă internă. Astăzi, 5 decembrie, managerul SCJU, Cătălin Grasa, coordonatorul Serviciului de Medicină Legală de la Constanţa, medicul legist Marius Popa și președintele CJC au avut o întâlnire pentru a discuta situația acuzată de Luminița Mangir.

„Abia astăzi am făcut solicitarea către echipa de gardă, medicul și asistentul care au fost de tură pe 1 decembrie, pentru a face o notă de relație cu ce s-a întâmplat pentru data de mâine. Ei la prima oră astăzi au plecat la Mangalia unde am avut crima de ieri, urmată de suicid, județul este plin de cazuri și la Medgidia, și la Cernavodă, și la Mangalia și la Constanța după aceste 5 zile de liber, dar am făcut solicitare pentru ca mâine, până la sfârșitul programului, să îmi înainteze nota de relație. Acesta este și subiectul întâlnirii de astăzi cu managerul spitalului și cu președintele CJC, să vedem ce trebuie făcut din punct de vedere administrativ, să vedem ce s-a întâmplat și ce se poate face administrativ. După ce primesc de la fiecare nota de relație, împreună cu managerul, pentru că este atribuția managerului, să stabilim măsurile care se pot lua. Este vorba despre asistentul Emil Alexiu și medicul dr. Mihai Onciu care au fost de gardă pe 1 decembrie, pentru că fiind o zi liberă, a funcționat doar serviciul de gardă, conform legii“, a declarat pentru Ziua de Constanța, coordonatorul Serviciului de Medicină Legală, dr. Marius Popa.

 
Citește și:

Anchetă pentru a stabili cine ar fi cerut mamei fetiţei din Constanţa, care a murit căzând, bani pentru autopsie

Un necaz nu vine niciodată singur...Bătaie de joc sau birocraţie dusă la extrem în cazul fetiţei moarte pe strada Steagului?

UPDATEDosar penal! Sfârşit tragic pentru o copilă căzută de la etajul 5 al unui bloc în construcţie! (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii