Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta critică prietenia dintre Ungaria şi Rusia, Budapesta îi răspunde

ro

18 Mar, 2015 09:59 1351 Marime text
Ungaria a acţionat întotdeauna în conformitate cu poziţia comună europeană referitor la sancţiunile împotriva Rusiei, a indicat ieri Ministerul de Externe ungar, că reacţie la recentele comentarii ale premierului român Victor Ponta, potrivit ziare.com.

Agenţia Reuters a relatat ieri că Victor Ponta, adresându-se jurnaliştilor străini acreditaţi la Bucureşti, a declarat că poziţia Ungariei faţă de Rusia reprezintă un motiv de îngrijorare şi ar trebui discutată la nivel european, informează agenţia MTI, citată de ziare.com.

„Nu vreau să vorbesc despre un stat vecin, dar cred că poziţia Ungariei faţă de Rusia nu este un motiv de îngrijorare doar pentru România, dar ar trebui ca această chestiune să fie discutată la nivel european", a spus prim-ministrul român.

Ministerul de Externe de la Budapesta a afirmat că Ungaria a acţionat întotdeauna în conformitate cu poziţia europeană, în pofida efectelor negative semnificative asupra economiei ungare, notează MTI, citat de ziare.com.

Citând date ale Eurostat, Ministerul de Externe ungar a mai precizat că, în pofida sancţiunilor şi a embargoului, România a putut să-şi sporească exporturile către Rusia cu 5%.


Sursa: ziare.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii