Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii constănţeni încep campania de informare pe litoral

ro

18 Jul, 2016 13:30 1901 Marime text
Mâine, polițiștii constănțeni lansează campania de prevenire a faptelor antisociale specifice sezonului estival și de informare a turiștilor din stațiunea Mamaia și Constanța, intitulată' SIGURANȚA TA, PRIORITATEA NOASTRĂ !'.

Scopul Campaniei este reprezentat de creșterea gradului de siguranță al turiștilor, obiectivele acesteia fiind: creșterea sentimentului de siguranță al turiștilor din stațiunea Mamaia și Constanța; asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică turiștilor și cetățenilor din stațiunea Mamaia și Constanța, prin prezența activă la vedere a polițiștilor și a voluntarilor Crucii Roșii Constanța, în scopul realizării activităților de prevenire a faptelor antisociale;

atragerea localnicilor și turiștilor în sprijinul forțelor de poliție prin amplificarea relațiilor de colaborare și creșterea aportului acestora în activitatea de prevenire a faptelor antisociale; informarea turiștilor cu privire la aspectele privind starea infracțională prin popularizarea măsurilor și mijloacelor de ordin preventiv; conștientizarea beneficiarilor cu privire la adoptarea măsurilor minime de siguranță în vederea prevenirii victimizării lor.

Inițiatorii Campaniei sunt Inspectoratul de Poliție Județean Constanța prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciul Cabinet — Compartimentul Relații Publice, Poliția Municipiului Constanța — Biroul Stațiunii Mamaia.

Grupul țintă direct este compus din turiștii stațiunii Mamaia și ai municipiului Constanța, cel indirect fiind compus din cetățenii Constanței și turiștii de pe întreg litoralul românesc.

Ca noutate, campania se lansează prin deschiderea la data de 19 iulie a.c. a unui Punct de Informare situat pe plajă, în zona Cleopatra din stațiunea Mamaia, care va funcționa până la finele lunii august 2016, unde polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei locali și peste 30 voluntari ai Crucii Roșii, împreună cu ceilalți parteneri vor fi prezenți zilnic în în Punctul de Informare, dar vor derula și activități pe toată plaja din Mamaia pentru prevenirea furturilor de pe plajă, din auto și din camerele de hotel.

În cadrul Punctului fiecare turist va putea fi informat cu privire la modalitatea de petrecere a timpului liber în stațiune, în municipiul Constanța, pe litoralul Mării Negre și cu privire la modalitățile de prevenire a victimizării, iar voluntarii Crucii Roșii vor putea acorda o asistență medicală minimă, în cazul în care vor exista solicitări. De asemenea, zilnic voluntarii si politistii vor patrula pe plaja din Mamaia, unde vor disemina informatii si flyere preventive turiștilor.

Partenerii principali sunt Primăria Municipiului Constanța, Crucea Roșie Filială Constanța, Liceul Tehnologic 'Dimitrie Leonida' Constanța, Carrefour Constanța, Decathlon Constanța; alți parteneri fiind Poliția Locală Constanța, Asociația PsihotrafiQ, Universitatea Ovidius Constanta, A.N.I.T.P. Constanța si A.N.A. Constanța.

Această campanie este realizată în conformitate cu Planul general de măsuri al M.A.I. — 'Litoral 2016', fiind coordonată de către I.G.P.R. — I.C.P.C. și C.I.R.P., și are în vedere menținerea și asigurarea unui climat de siguranță pe perioada Sezonului Estival 2016.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii