Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OSCAR 2015 Lista nominalizărilor din acest an

ro

15 Jan, 2015 16:00 1661 Marime text
 
Nominalizările la premiile Oscar 2015 au fost anunţate astăzi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Samuel Goldwyn Theatre din Beverly Hills.

Cel mai bun film:
"American Sniper", de Clint Eastwood, "Birdman", de Alejandro Gonzalez Inarritu, "Boyhood", de Richard Linklater, "The Grand Budapest Hotel", de Wes Anderson, "The Imitation Game", de Morten Tyldum, "Selma", de Ava DuVernay, "The Theory of Everything", de James Marsh, şi "Whiplash", de Damien Chazelle

Cel mai bun actor:
Steve Carell pentru rolul din "Foxcatcher", Bradley Cooper, pentru interpretarea din "American Sniper", Benedict Cumberbatch, pentru "The Imitation Game", Michael Keaton, pentru "Birdman", iar Eddie Redmayne, pentru "The Theory of Everything".

Cea mai bună actriţă:
Marion Cotillard pentru rolul din "Deux jours, une nuit", Felicity Jones pentru "The theory of everything", Julianne Moore pentru "Still Alice", Rosamund Pike pentru "Gone Girl", Reese Witherspoon pentru "Wild".

Cea mai bună regie:
Alejandro Gonzalez Inarritu pentru regia filmului "Birdman", Richard Linklater, pentru "Boyhood", Bennett Miller, pentru "Foxcatcher", Wes Anderson, pentru "The Grand Budapest Hotel", iar Morten Tyldum, pentru "The Imitation Game".

Cea de-a 87-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 22 februarie, la Los Angeles.


Sursa: Mediafax
Sursa foto: roevents.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii