Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operaţiune militară în Siria. Armata turcă anunţă că a ucis peste 260 de luptători kurzi şi islamişti

ro

24 Jan, 2018 07:48 1203 Marime text
Armata turcă a comunicat marţi că operaţiunea militară pe care o desfăşoară de patru zile în regiunea Afrin din Siria s-a soldat până acum cu moartea a cel puţin 260 de luptători din miliţiile kurde YPG şi din forţele Statului Islamic, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a anunţat că intervenţia turcă în Siria se va extinde în curând şi la Manbij. El a cerut Statelor Unite să nu mai sprijine YPG , iar marţi seara a discutat despre criza din Siria cu omologul său american, secretarul de stat Rex Tillerson, cu ocazia unei conferinţe la Paris.

Tot marţi, urma să aibă loc o convorbire telefonică pe aceeaşi temă între preşedintele SUA, Donald Trump, şi şeful statului turc, Recep Tayyip Erdogan.

Prin secretarul apărării, Jim Mattis, Statele Unite au avertizat că operaţiunile Turciei în Siria îngreunează eforturile împotriva Statului Islamic. Ankara consideră însă că YPG are legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), inclus pe lista organizaţiilor teroriste atât de Turcia, cât şi de UE şi de SUA


Sursă foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii