Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficialii din SUA au recunoscut că a fost o greșeală bombardamentul din Kunduz

ro

07 Oct, 2015 08:06 1313 Marime text
 
Șeful Pentagonului a declarant ieri că armata Statelor Unite „regretă profund” pierderea de vieți omenești în lovitura aeriană americană asupra spitalului din Kunduz în nordul Afganistanului. De asemenea armata își recunoaște greșeala și lucrează pentru a înțelege ce nu a mers cum trebuie, informează Reuters.
 
„Armata SUA are cea mai mare grijă în operațiunile noastre pentru a preveni pierderea de vieți nevinovate, iar atunci când facem greșeli, ni le asumăm. Acest lucru este ceea ce facem acum”, a relatat secretarul apărării Ash Carter într-un comunicat la Roma.
 
„Vom face tot ce putem pentru a înțelege acest tragic incident, a trage învățăminte și a asuma responsabilitatea de rigoare”, a mai completat secretarul apărării.
 
Declarațiile sale se referă la bombardamentul american de sâmbătă asupra spitalului ONG-ului Medici fără Frontiere, în urma căruita au murit 22 de oameni.
 
Astfel, oficiali ONG-ului Medici fără Frontiere au acuzat Statele Unite, cerând o anchetă independentă după un atac pe care l-au calificat drept crimă de război, amintește Reuters.  
   
De asemenea și generalul de armată, John Campbell, a numit lovitura o greșeală făcută în cadrul rețelei americane de comandamente.




Sursa foto: redpilltimes.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii