Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O româncă și-a pierdut viața în urma tragicului accident din Spania (video)

ro

21 Mar, 2016 08:08 2084 Marime text
 
În urmă cu puțin timp reprezentanții Ministerului Afacerilor de Externe (MAE) au anunțat că o româncă a murit în teribilul accident produs ieri în Spania.
 
Potrivit RomâniaTV aceasta era o tânără în vârstă de 24 ani din Iași.
 
Românca se afla în autocarul plin cu studenți Erasmus de diverse naționalități care s-a răsturnat și s-a ciocnit cu un alt vehicul.
 
Tânăra a decedat astăzi în urma leziunilor deosebit de grave pe care le-a suferit în urma impactului.

„Decesul cetățeanului român a fost confirmat de autoritățile spaniole în cursul acestei nopți, ca urmare a procedurilor complexe de identificare a victimelor. Imediat după producerea accidentului la 20 martie 2016, Consulatul General al României la Barcelona a contactat în regim de urgență autoritățile spaniole și o echipă mobilă a oficiului consular s-a deplasat la locul accidentului în Freginals, la morga din Tortosa la care au fost transportate persoanele decedate, precum și la Centrul de Management al Crizei constituit de autoritățile locale. Reprezentanții oficiului consular au discutat cu directorul teritorial al Protecției Civile, primele informații oferite de autoritățile spaniole referindu-se strict la cetățenia persoanelor rănite în accident, printre care nu se aflau și cetățeni români”, se arată în comunicatul transmis de MAE. 

Vă reamintim că, ieri, un accident deosebit de grav s-a petrecut la primele ore ale dimineții pe o autostradă în nord-estul Spaniei, în apropiere de orașul-port Tarragona. Ieri se știa de cel puțin 14 persoane car au murit pe loc.
 
În autocat se aflau 56 de studenți Erasmus de diverse naționalități care se întorceau de la un festival din Valencia. Mai mulți pasageri au fost grav răniți, unii fiind în stare critică la spital.
 
Studenții din autocar proveneau din Elveția, Norvegia, Marea Britanie, Turcia, Ucraina, România, dar și din Barcelona.
 
Citește și: 14 persoane au murit într-un accident. Un autocar cu studenți Erasmus de diverse naționalități s-a răsturnat
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii