Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Premieră pentru polițiștii din Constanţa Ionuţ Roman, care ar fi comis furturi prefăcându-se că are retard psihic, arestat preventiv

ro

05 Jun, 2016 14:00 2383 Marime text
Ionuţ Roman, în vârstă de 41 de ani, din Iaşi, care ar fi sustras, în data de 1 iunie, dintr-o instituţie publică din municipiul Constanţa, un telefon mobil aparţinând unui angajat, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de judecătorii constănţeni. 

În fapt, este vorba despre Agenția Județeană a Finanțelor Publice Constanța de pe strada I.G. Duca. El a intrat în biroul arhivării documentelor din AJFP și ar fi furat telefonul mobil al arhivarului.

Totodată, poliţiştii constănţeni au stabilit că bărbatul în cauză ar mai fi sustras dintr-un magazin alimentar din municipiul nostru, un portmoneu cu suma de 100 euro, 400 lei şi un telefon mobil.

Ionuţ Roman a recunoscut faptele de care este acuzat. A fost o surpriză însă pentru poliţişti metoda pe care o dezvoltase acesta pentru a avea succes la furat. Astfel, bărbatul a povestit cum ar fi furat timp de două săptămâni prin disimularea unei stări mentale precare. Mai pe românește, acesta s-ar fi prefăcut că este oligofren pentru a impresiona oamenii să îi dea ceva. În timp ce unei persoane i se făcea milă și încerca se căuta în portofel pentru a-i da un ban „amărâtului“, bărbatul se dădea pe lângă acea persoană, cu un mers nesigur, chipurile, și i-ar fi furat acelui om ce putea! Și în firmele de unde ar fi furat bunuri, Ionuţ Roman s-ar fi prefăcut că are un retard psihic, ar fi discutat cu angajaţii, distrăgându-le atenţia, după care ar fi sustras bani şi telefoane mobile.
 
În cele două săptămâni, Ionuţ Roman ar fi făcut, după cum singur ar fi recunoscut, 11 furturi din mai multe societăți comerciale, folosind aceeași metodă. Ceea ce i-a impresionat teribil pe oamenii legii a fost faptul că individul simula atât de bine problemele unei persoane cu probleme mentale încât puteai să juri că este reală situația lui!

Odată prins în flagrant de către poliţiştii Secţiei 3, bărbatul a recunoscut comiterea unor fapte, prejudiciul fiind recuperat în parte. Ulterior a fost prezentat Serviciului de Medicină Legală Constanţa, care a stabilit discernământul celui în cauză. Atunci s-a decis să povestească cu lux de amănunte metoda pe care o folosea.

Metoda folosită de Ionuţ Roman este o premieră pentru polițiștii constănțeni. 

UPDATE 1, ora 14.05

Potrivit unor surse, la data de 3 iunie, Ionuţ Roman a fost prezentat instanţei de judecată, care a dispus măsura arestului la domiciliu, în localitatea Mereni, la domiciliul mamei sale, pentru 30 de zile. Acesta s-ar fi deplasat la Gara CFR Constanţa, unde a dormit într-un vagon abandonat. În cursul serii s-a deplasat la SCJU, de unde ar fi sustras un portmoneu și un telefon de la o femeie internată. S-ar fi întors la Gara CFR iar în dimineața de 4 iunie, ora 05.00, a fost prins de către polițiștii secției 3, la intrarea în SCJU, având asupra lui buletinul femeii internate.

Ulterior, cel în cauza a fost prezentat instantei de judecată, care a dispus măsură arestului preventiv pentru 30 de zile.


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii