Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu „Nu mi-a plăcut cum a fost luat Mazăre cu mascați de la o terasă“

ro

08 May, 2015 12:49 2103 Marime text
 
Fostul șef de stat Traian Băsescu a făcut, aseară, în cadrul emisiunii „Ultimul cuvânt”, la B1 TV, o serie de precizări cu privire la mesajul publicat pe pagina sa de Facebook, cu privire la modificarea Codului penal, subliniind faptul că esența postării nu a fost cea vehiculată în spațiul public și că „toată lumea se află într-o capcană", informează Realitatea.net.

Concret, prin prisma afirmațiilor făcute, Băsescu a vrut să transmită că pledoaria sa „este pentru judecătorul singur, independent, fără procurorul care face presiuni și nu pune în referat și părțile în favoarea inculpatului”, problema fiind astfel, subliniază fostul președinte, „la cât de singur sau de independent este judecătorul în decizia lui".

Traian Băsescu a precizat că este împotriva arestărilor preventive în situații care nu se impun, adăugând că există riscul unor posibile presiuni politice în cazurile Alinei Bica, Elenei Udrea și al lui Horia Georgescu. 

„Ca să nu existe un dubiu, sunt împotriva arestărilor preventive atunci când nu este cazul. Când e vorba de violență, de falsificare de probe, trebuie să îl izolezi. În rest, arestarea până va mărturisi ceva este un abuz. Va fi o bătălie de influență pentru o soluție care să confirme tot spectacolul public care s-a făcut și la Alina Bica și la Horia Georgescu și la Elena Udrea. Cătușele, până la condamnare nu sunt o soluție. Am avut reacții și când eram președinte și eram mereu certat, dar cât am fost președinte s-au judecat foarte multe cazuri în libertate. Nu mi-a plăcut nici cum a fost luat Mazăre cu mascați de la o terasă. Nu trebuie spectacole de arestare. Arestările preventive nu trebuie să fie un mod în care lucrează justița. Marea problemă a justiției este în ce măsura judecătorii nu sunt supuși presiunilor procurorilor, a SRI și sunt liberi in luarea deciziei. Sistemul judiciar trebuie să beneficieze de judecători absolut liberi. Nu vreau să mai aud niciun fel de judector că el e pe aceeași baricadă cu procurorul. Atunci pe ce baricadă mai rămâne inculpatul?", a declarat Traian Băsescu. 


Sursa: Realitatea.net



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii