Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Reacția lui Dragnea. Udrea susține că nu are nici o legătură Nou dosar pe numele Alinei Bica în care apare și numele președintelui executiv PSD

ro

14 Dec, 2014 15:56 1980 Marime text
 
Alina Bica este cercetată de procurorii DNA într-un nou dosar, disjuns din cel în care fosta șefă a DIICOT este arestată preventiv, au declarat surse judiciare, relatează Agerpres.

Sursele au precizat că Bica este suspectată că ar fi luat ca mită 3,5 milioane de euro prin intermediari de la omul de afaceri Ioan Niculae, pentru a tergiversa dosarul în care acesta este cercetat. Aceleași surse au arătat că în dosar apar nume importante, printre care Liviu Dragnea și Ovidiu Tender, scrie Agerpres.

Până în prezent, DNA nu a comunicat niciun punct de vedere în legătură cu aceste informații.

UPDATE ora 16.16

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, că nu stie nimic despre apariția numelui său în dosarul fosta șefă a DIICOT. „Să intervin pe lângă cine?”, a adăugat Liviu Dragnea, conform stiripesurse.ro.

Alina Bica ar fi intervenit pentru tergiversarea unui dosar în care era vizat omul de afaceri Ioan Niculae. În schimbul acestei intervenţii, afaceristul i-ar fi oferit 3,5 milioane de euro magistratului.

Conform anchetatorilor, citați de adevărul.ro, „În baza aceluiaşi proces verbal de sesizare din oficiu, din data de 15.10.2014, al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei s-a reţinut faptul că, în contextul în care inculpatul Ioan Niculae era cercetat într-un dosar al DIICOT, inculpatul a apelat în cursul anului 2013, prin intermediul vicepremierului din Guvern, Dragnea Nicolae Liviu la Bica Alina Mihaela, procuror şef al DIICOT pentru soluţionarea favorabilă a dosarului sau pentru tergiversarea soluţionării până la intervenirea prescipţiei”.

Conform unor documente publicate pe blodul lui Robert Turcescu, „Bica Alina Mihaela în scopul tergiversării soluţionării dosarului penal pe care îl viza pe inculpatul Ioan Nicolae a intervenit la nivelul procurorului de caz care avea în instrumentare  dosarul pentru ca acesta să stopeze investigaţiile pe care le derula prin care a solicitat date privind utilizatorul unui număr telefonic pe care îl folosea Dragnea Nicolae Liviu”.

„În schimbul acestui folos, inculpatul Ioan Niculae a oferit inculpatei Bica Alina Mihaela suma de 3,5 milioane de euro şi promisiunea celor doi de sprijinire pentru promovarea acesteia în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, mai adaugă anchetatorii.

UPDATE ora 17.05

„Am auzit de nu știu ce acuzații că am propus-o eu pe Alina Bica să fie procuror general. Cui s-o propun și în fața cui să o susțin? (...) Eu am spus-o și în public atunci și în BPN că (nu este — n.r.) niciunul dintre noi care să intervină la Victor Ponta pentru nicio propunere pentru că nu sunt propuneri politice. Nimeni nu a intervenit la Victor Ponta, nu numai eu. E foarte simplu”, a afirmat Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului, înainte de ședința de ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

UPDATE ora 18.09

Potrivit documentului citat, procurorii consemneaza la pagina 2 cazul „Bica-Tender-Mihailescu”: „Ovidiu Tender era judecat intr-un dosar al carui rechizitoriu fusese intocmit chiar de Alina Bica. Pentru a avea sansa unei solutii favorabile, noteaza procurorii, Tender a apelat la un anume Florin Ionut Mihailescu, devenit consilier al Alinei Bica si angajat totodata la SC PROSPECTIUNI SA, firma lui Tender. Avocatii omului de afaceri au trimis prin Mihailescu acte care sa fie consultate de Alina Bica, cerindu-i sprijinul pentru formularea unei aparari favorabile. In documentul DNA, procurorii afirma ca Mihailescu si Bica au dobindit in schimbul sprijinului acordat lui Ovidiu Tender bunuri imobile (teren). In plus, Florin Ionut Mihailescu, ca angajat la SC PROSPECTIUNI SA, incasa si diferite sume de bani pe un card”.

În paginile urmatoare ale documentului se vorbeste despre deja „celebra" afacere de la ANRP (Dorin Cocos - Gheorghe "Stelu" Stelian - Crinuta Dumitrean s.a.), unde Alina Bica era membru al Comisiei pentru Stabilirea Despagubirilor, ca reprezentant al Ministerului Justitiei. O parte din actiunile obtinute la Fondul Proprietatea in urma acestei afaceri, noteaza procurorii, „au fost tranzactionate, iar o parte din din bani au fost directionati catre membrii familiei Cocos (Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela)". Pentru serviciile aduse cauzei, Alina Bica a primit, „fara a plati contravaloarea, o cota parte dintr-un teren situat in Snagov, in suprafata de 4425 de metri patrati, apartinind numitei Chiriac Olguta", se arata in documentul citat. Olguta Chiriac, noteaza procurorii, este fosta sotie a lui Dorin Cocos si mama lui Alin Cocos. Tranzactia imobiliara a fost realizata prin interpusi, scrie România TV.

UPDATE ora 19.11

Elena Udrea reacționează la acuzații și susține că nu are nicio legătură cu intervenția de la ANRP. Citește declarația acesteia aici.

UPDATE ora 19.47

Alina Bica, ar fi primit o cotă-parte dintr-un teren în Snagov, aparţinând fostei soţii a lui Dorin Cocoş, iar acesta din urmă, fiul său şi Elena Udrea ar fi primit bani, în urma implicării în despăgubirea lui Gheorghe Stelian pentru un teren supraevaluat. Citește mai multe aici

UPDATE ora 20.10

Avocatul fostei șefe a DIICOT Alina Bica, Laura Voicu, susține că acuzațiile venite din partea DNA pe numele clientei sale sunt „absolut fantastice”. Citește mai multe aici

Sursa: Agerpres, stiripesurse.ro, adevarul.ro, România TV
Sursa foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii