Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul de interne german cere limitarea numărului de refugiați

ro

06 Oct, 2015 08:03 1539 Marime text
 
Ministrul de interne german, Thomas de Maiziere, a cerut ieri guvernului de la Berlin să adopte măsuri pentru limitarea numărului de refugiați acceptați de Germania. Potrivit lui, astfel ar spori presiunile asupra cancelarului Angela Merkel, care a refuzat să sprijine ideea impunerii unui plafon în această privință, transmite Reuters.
 
Afluxul fără precedent de refugiați pune la încercare capacitățile și disponibilitatea Germaniei de a acorda sprijin celor care fug de războaiele și sărăcia din Orientul Mijlociu, Asia și Africa, potrivit agerpres.ro.
 
„Iată de ce trebuie să limităm numărul (refugiaților) și să găsim echilibrul corect. Capacitățile noastre sunt limitate”, a declarat ministrul de interne german, în timpul unei dezbateri cu cetățenii organizate la Stuttgart situate în sud-vestul Germaniei.
 
Tot el spune că plafonarea numărului de refugiați ar face ca actuala criză să devină mai mult o oportunitate și mai puțin o provocare.
 
Thomas de Maiziere și-a reiterat propunerea ca statele europene să accepte un plafon comun și un sistem bazat pe cote pentru a distribui între toate statele membre ale Uniunii Europene povara reprezentată de valul de refugiați ce sosesc pe continentul European, conform aceleiași surse.
 
Săptămâna trecută, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) a transmis că numărul migranților sosiți în Europa în septembrie a fost de aproximativ 168.000, numărul fiind un record lunar.
 



Sursa foto: ksta.de
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii