Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Agriculturii vrea sa cedeze gratuit, pentru 30 de ani, infrastructura de irigatii

ro

30 Aug, 2013 09:49 1702 Marime text
Ministerul Agriculturii a supus dezbaterii publice in aceasta saptamana mai multe proiecte de acte normative care vizeaza aprobarea constitutirii dreptului de folosinta gratuita a infrastructurii de imbunatatiri funciare apartinand domeniului public al statului catre organizatii precum Organizatia de desecare si drenaj (ODD) Interagro sau ODD Insula Mare a Brailei, din care fac parte firme ale miliardarilor Ioan Niculae si Culita Tarata. Ministerul sustine ca potrivit legii aceste bunuri pot fi date in administrare sau in folosinta si pot fi concesionate ori inchiriate si ca a ales sa le ofere in folosinta gratuita pana la 30 de ani pentru a-si reduce costurile de administrare, exploatare, reparare si intretinere.

Ministerul Agriculturii (MADR) a publicat pe 27 august pe site-ul propriu cinci proiecte de acte normative pentru aprobarea constituirii dreptului de folosinta gratuita a infrastructurii de imbunatatiri funciare apartinand domeniului public al statului, aflata in administrarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, catre urmatoarele Organizatii:

1. Organizatia Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii Calarasi Raul, judetul Calarasi
2. Organizatia de desecare si drenaj Tau Foltesti, judetul Galati
3. Organizatia de desecare si drenaj Interagro nr. 13 Seaca, judetul Teleorman
4. Organizatia de desecare si drenaj Insula Mare a Brailei, din judetul Braila
5. Organizatia de desecare si drenaj Borcea de Sus in Compartimentul II, judetul Calarasi

Ioan Niculae este un controversat om de afaceri, implicat alaturi de baronul PSD de Braila Gheorghe Bunea Stancu intr-un dosar penal. Liderul PSD Braila este acuzat de DNA ca s-a folosit de functia pe care o detine in partid pentru "a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite", in campania electorala din 2009, cand Mircea Geoana a candidat la presedintia Romaniei.

Bunea Stancu i-ar fi cerut 1 milion de euro omului de afaceri Ioan Niculae, pentru a sustine campania electorala a lui Mircea Geoana. O parte din bani, aproximativ 150.000 de euro, ar fi fost platiti prin casa de sondaje INSOMAR, detinuta de Sorin Ovidiu Vintu.

In schimbul banilor, potrivit procurorilor, omul de afaceri ar fi urmat sa aiba un cuvant de spus la numirea unor persoane in functii importante din Guvern.

Scopul ar fi fost ca persoanele ce ar fi urmat sa fie numite in functiile importante sa ii sustina interesele si anume sa acorde avantaje companiilor sale si sa le vanda gaz la un pret mult mai ieftin.

Sursa:Hotnews
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii