Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Migrant din Palestina depistat de poliţiştii de frontieră constănţeni

ro

02 Feb, 2015 10:10 1281 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei un bărbat născut în Palestina, care intenţiona să iasă ilegal din ţară spre Republica Bulgaria, prin traversarea „zonei verzi”.

Astfel în data de 31 ianuarie, în jurul orei 16.15, poliţiştii de frontieră din cadrul GN Mangalia au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Prin urmare, în apropierea localităţii de frontieră Coroana din judeţul Constanţa, au depistat un bărbat care se deplasa pe jos spre frontieră.

Deoarece nu îşi justifica prezenţa în zonă şi nu vorbea limba română, persoana în cauză a fost condusă la sediul GN Mangalia pentru cercetări.

Din verificări s-a stabilit că bărbatul se numeşte Ali O.A., are vârsta de 22 de ani, este născut în Palestina şi avea asupra sa un document temporar de identitate eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrări, fiind solicitant de azil în România.

Din declaraţia persoanei a rezultat faptul că acesta dorea să ajungă în Republica Bulgaria, unde de asemenea intenţiona să solicite azil.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă de ieşire în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 32, alin. 1 raportat la art. 262, alin. 1 din Codul Penal.

În aceeaşi zi, în jurul orei 20.15, bărbatul în cauză a fost predat lucrătorilor Inspectoratului General pentru Imigrări din judeţul Constanţa, conform procedurilor legale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii