Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicamentele pentru scăderea colesterolului produc ravagii în organism

ro

29 May, 2013 14:24 1908 Marime text
Există o serioasă confuzie privind colesterolul. Se pune problema dacă nivelurile ridicate de colesterol sunt responsabile de bolile cardiovasculare şi dacă medicamentele pe bază de statine, utilizate pentru scăderea colesterolului, sunt într-adevăr soluţia pentru a reduce riscul bolilor de inimă, scrie dr. Mercola.

 
S-a constatat că bolile de inimă reprezintă principală cauză de deces la nivel mondial, cea mai comună formă fiind boala coronariană. Această boală afectează vasele care conduce sângele la inimă, făcându-le să se îngusteze şi limitând, astfel, cantitatea de oxigen ce trebuie să ajungă la inimă.

Deoarece se pune un accent tot mai mare asupra colesterolului, s-a creat o piaţă enormă pentru medicamentele pe bază de statine care acţionează prin blocarea enzimei în ficat. Tocmai această enzimă este responsabilă pentru apariţia colesterolului.

Medicamentele pe bază de statine sunt, acum, printre cele mai prescrise medicamente, pe scară largă şi sunt numărul unu, ca şi profit, în industria farmaceutică. Acest fapt se datorează, în mare parte, campaniilor de publicitate ce au avut un mare succes în rândul consumatorilor. Însă, începând cu anul 2010, s-au realizat nu mai puţin de 900 de studii care au dovedit efectele negative ale acestor tipuri de medicamente, de la probleme musculare până la riscul de apariţie al cancerului.

Pe lângă faptul că medicamentele pe bază de statine sunt periculoase pentru sănătatea voastră, nu reduc riscul bolilor de inimă deoarece, de fapt, colesterolul mărit nu duce la apariţia bolilor cardiovasculare.


Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii