Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:07 17 01 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Marian Vanghelie rămâne în arest preventiv

ro

19 Jun, 2015 11:45 580 Marime text
Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, va fi cercetat în continuare în arest preventiv în dosarul în care este acuzat de corupție, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție. Judecătorii i-au respins lui Vanghelie o contestație, după ce pe 5 iunie instanța a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele lui. În arest preventiv rămâne și Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie).
Amintim că Marian Vanghelie a fost arestat preventiv în 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani. "În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte", susține DNA.
"Comisionul" respectiv ar fi fost plătit de omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului) și al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii. "Acest comision a fost plătit, în parte, și sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către SC Premier Palace SRL (societate controlată, prin intermediul unor societăți de tip off-shore, de omul de afaceri) și societăți comerciale controlate, prin interpuși, de Vanghelie, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani. Din datele existente în cauză a reieșit că beneficiare ale unor astfel de contracte (și a sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele și societățile București SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) și Economat Sector 5 SRL (la care director general este inculpata Ciocan)", mai arată DNA.

Ti-a placut articolul?

Comentarii