Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viceprimarul Pieptea „Mandatul edilului Oprescu se suspendă dacă se decide arestarea preventivă”

ro

06 Sep, 2015 14:49 907 Marime text
 
Mandatul edilului general al Capitalei, Sorin Oprescu, se suspendă dacă se decide arestarea preventivă, a declarat astăzi viceprimarul Bucureștiului Cornel Pieptea, potrivit Agerpres.

„Primarul general Sorin Oprescu a fost reținut pentru 24 de ore, urmează ca după aceste 24 de ore justiția să ia o decizie. Justiția trebuie lăsată să își urmeze cursul independent. În cazul în care primarul va fi eliberat și își va putea exercita sarcinile de serviciu va reveni la Primărie.

În cazul în care se va decide continuare prin arest preventiv conform Legii nr. 215/2001, Legea administrației publice locale, mandatul primarului se suspendă", a spus Cornel Pieptea.

Potrivit acestuia, acest act administrativ este emis de prefectul Municipiului București. "Ulterior Consiliul General va alege dintre cei doi viceprimari existenți în momentul de față un viceprimar care să preia toate atribuțiile primarului general.

Dacă decizia va fi aceea de a fi eliberat și practic primarul este considerat nevinovat, el va reveni și va ocupa funcția pe care o are în momentul de față", a precizat viceprimarul Capitalei.

În opinia sa, Sorin Oprescu nu mai are legitimitatea pentru a ocupa aceasta funcția de edil general al Capitalei. "Cred că odată primarul general reținut pentru 24 de ore acesta nu mai are legitimitatea pentru a ocupa această funcție reprezentativă pentru București și nu mai are forța necesară pentru a realiza și conduce o primărie atât de mare.

Să nu uităm că Primăria Municipiului București, care are un buget de aproape 1 miliard de euro, deservește 2 milioane de locuitori", a adăugat Pieptea.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii