Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe seringi contrafacute au fost descoperite în farmaciile din România

ro

07 Nov, 2013 11:27 1635 Marime text
Agentia Nationala a Medicamentului a anuntat ca a fost deschisa o ancheta, dupa ce mai multe mii de seringi contrafacute care ar fi trebuit sa contina un medicament impotriva hepatitei au fost descoperite in farmaciile din Romania, informeaza televiziunile de stiri.

Potrivit autoritatilor, in seringile contrafacute exista doar apa distilata si glucoza, in loc de interferon, folosit ca tratament de pacientii care sufera de hepatita B si C si unele forme de cancer. Aceste seringi, produse in Germania, nu prezinta un pericol insa nu vor avea niciun efect.

Directorul ANM, Marius Savu, a precizat ca ancheta a fost deschisa la sfarsitul saptamanii trecute si ca nu poate fi retras complet din farmacii, intrucat bolnavii au nevoie de acest produs.

El i-a avertizat pe pacienti ca, atunci cand il cumpara, sa verifice ca arata identic cu produsul folosit inainte, ca este din sticla nu din plastic, iar pistonul este rosu, nu alb, iar daca au suspiciuni sa se adreseze medicului.

"Pacientii trebuie sa verifice seringa preumpluta in momentul in care deschid cutia sa fie siguri ca seringa este din sticla. Diferentierea se vede foarte clar cand vezi seringa. Un pacient care a mai facut injectii cu interferon va sti ca nu este in regula. Seringa oficiala este de sticla pe cand cea contrafacuta este din plastic. De asemenea, pistonul pe care apasa este rosu la cel original si negru sau alb la produsul contrafacut. Am identificat cateva zeci de cutii pe care le-am identificat cu politia in mai multe zone din tara. Nu este un risc mortal. Nu contine substanta activa, ci contine pur si simplu apa distilata", a declarat Savu la B1 TV.

Sursa: Hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii