Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe județe din țară se află sub avertizări de furtună. Care este situația la Constanța. Ce spun autoritățile

ro

20 Sep, 2017 17:56 1751 Marime text
În timp ce cea mai mare parte din țară se află sub avertizări cod galben și cod portocaliu de vreme rea, județele Tulcea și Constanța scapă, cel puțin pentru moment de furtună. 

Contactat telefonic, prefectul județului Constanța, Ioan Albu, a declarat pentru ZIUA de Constanța că în județul Constanța nu sunt probleme, suntem sub cod verde, în momentul de față. 

”Eu sper să nu fie probleme. Prefectura, și celelalte instutuții ce fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență sunt pregătite. cei de la ISU au și dotarea necesară sp intervină în zone inundate cu pompe și cu toate cele necesare. Cu școlile, în cazul în care va fi nevoie, vom lua măsura închiderii” - a mai declarat prefectul Ioan Albu. 

Conform ANM au fost emise avertizări cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate, valabile în perioada 20 septembrie, ora 11 – 21 septembrie, ora 21. 

Astfel, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25... 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50...60 l/mp.
     
Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55...60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h și vijelii.
 
Codul portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată și cantități de apă importante este valabil în intervalul 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 10 și vizează județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău. 
 
Potrivit ANM, în intervalul 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 10 în județele: Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 l/mp.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii