Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 6-Localități din județul Constanța care au rămas fără curent electric și apă

ro

17 Jan, 2016 09:50 2467 Marime text
 
Din cauza vântului puternic, la nivelul liniilor de alimentare cu tensiune s-au înregistrat mai multe avarii.
 
Fără energie electrică stațiile și sursele de apă ce asigură alimentarea cu apă a abonaților nu pot funcționa.
 
 
Astfel de situații s-au înregistrat la:
 
  • Mihail Kogălniceanu și Nicolae Bălcescu: începând cu ora 8.10, din cauza unei avarii Enel stațiile de pompare din cele două localități au rămas fără energie, motiv pentru care abonații din Mihail Kogalniceanu și Nicolae Bălcescu au rămas fără apă la robinete;
  • Valu lui Traian: de la ora 8.28 stația de pompare aferentă localității a rămas fără energie, fiind afectată alimentarea cu apă a localității;
  • Mereni: de la ora 1.00 s-a sistat furnizarea energiei la stația de pompare din localitate, iar abonații au rămas fără apă.
 
Pentru toate aceste situații, imediat, au fost anuntați reprezentanții Enel, care au dat asigurări că vor interveni.
 
„Asiguram toti consumatorii din localitatile afectate de lipsa apei din cauza disfuncționalităților de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie, că lucratorii RAJA vor relua imediat alimentarea cu apă la parametrii normali, după ce echipele Enel vor remedia avariile și vor realimenta cu energie stațiile de pompare”, este mesajul transmis printr-un comunicat de către reprezentanții RAJA. 

UPDATE 6, ora 15.56:

Avarie Enel. Mai mult de jumătate din municipiul Constanța a rămas fără apă!

În urmă unei avarii Enel, în intervalul 14,29 - 14,40, staţia de pompare şi tratare Palas, de pe b-dul Aurel Vlaicu din Constanţa, a rămas fără energie electrică. În aceste condiţii, abonaţii constănţeni din cartierele Energia, Baba Novac, CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Km4-5, Km5, Poartă 6, Abator, Gara, Casă de Cultură, Inel I şi Inel ÎI au apă cu presiuni scăzute, iar cei de la nivelul blocurilor - etajele superioare au rămas fără apă deloc la robinete.
 
După realimentarea staţiei cu energie, imediat, lucrătorii RAJA au repornit pompele de la nivelul staţiei, dar având în vedere debitul, dar şi zona mare deservită, abonaţii afectaţi vor avea apă la robinete la presiuni normale în aproximativ jumătate de oră.
În intervalul 14,00 - 14,30, s-au înregistrat mai multe variaţii de tensiune, dar şi opriri de câteva minute în alimentarea cu energie la mai multe puncte de lucru de pe rază municipiului Constanţa: staţia de pompare Călăraşi, sursele de apă Cişmea şi Caragea Dermeni.
 
Din fericire, toate aceste căderi de tensiune cu durata de unu-trei minute nu au avut implicaţii în furnizarea apei potabile către abonaţi.
 
În continuare, din cauza avariilor Enel, abonaţii din Istria, Nuntaşi, Pecineaga, Moşneni, Ostrov şi Lipnita sunt afectaţi de lipsa apei potabile.
 
 


UPDATE 5, ora 12.54: 
 

Echipele Enel au reușit să remedieze avaria de la nivelul liniilor de alimentare cu tensiune de la stația de pompare din Crucea și s-a reluat furnizarea apei potabile către abonații din această localitate.
 
În intervalul 12.10 – 12.15 s-au înregistrat mai multe variații de tensiune la liniile de alimentare de la nivelul stației de pompare Calarași, ce asigură alimentarea cu apă a zonei centrale a municipiului Constanța.
 
Începand cu ora 12.00, consumatorii din Ostrov și Lipnița au rămas fară apă la robinete, deoarece rezervorul ce asigură alimentarea cu apă gravitațional s-a golit.
 
Stațiile de pompare aferente celor două localități sunt lipsite de energie de la primele ore ale dimineții.
 
În continuare, din cauza avariilor Enel, abonații din Istria, Nuntași, Pecineaga, Moșneni, Ostrov și Lipnița sunt afectați de lipsa apei potabile.



UPDATE 4, ora 11.47: 

Începând cu ora 11.05, stațiile de pompare aferente localităților Pecineaga și Moșneni au rămas fără energie electrică, motiv pentru care abonații din aceste două localități au rămas fără apă la robinete.
 
Avarii Enel se înregistrează și la nivelul liniilor de alimentare cu tensiune de la stațiile de pompare apă potabilă din localitățile Aliman, Dunăreni și Vlahi, dar abonații din aceste localități vor avea apă la robinete până în jurul orei 18.00, alimentarea cu apă către consumatori făcându-se gravitațional din rezervoarele de la nivelul stațiilor.
 
În continuare, din cauza avariilor Enel, abonații din Istria, Nuntași, Crucea, Pecineaga și Moșneni sunt afectați de lipsa apei potabile.
 

UPDATE 3, ora 11.10: 

Echipele Enel au remediat avaria de la nivelul liniilor de alimentare cu tensiune de la stațiile de pompare din Mihail Kogălniceanu și Valu lui Traian și s-a reluat furnizarea apei potabile către abonații din cele două localități.
 
Avarii Enel se înregistrează și la Ostrov și Lipnița, dar abonații din aceste localități vor avea apă la robinete până în jurul orei 12.00, alimentarea cu apă către consumatori făcându-se gravitațional din rezervoarele de la nivelul stațiilor.
 
În continuare, din cauza avariilor Enel, abonații din Istria, Nuntași și Crucea sunt afectați de lipsa apei potabile.


UPDATE 2, ora 10.33:

La ora 9.57, echipele Enel au remediat avariile de la nivelul liniilor de alimentare cu tensiune de la stațiile de pompare din localitățile Mihai Viteazu și Nicolae Bălcescu.
 
Imediat, s-au pornit pompele și s-a reluat furnizarea apei potabile către abonații din cele două localități.
 
În continuare, din cauza avariilor Enel, abonații din Istria, Nuntași, Crucea, Mihail Kogalniceanu și Valu lui Traian sunt afectați de lipsa apei potabile.


UPDATE 1, ora 9.55: 


Începând cu ora 9.15, stațiile de pompare aferente localităților Istria, Nuntași și Mihai Viteazu au rămas fără energie electrică, motiv pentru care abonații din aceste localități au rămas fără apă la robinete.
 
Și abonații din localitatea Crucea au rămas fără apă începând cu ora 9.10 din cauza căderii de tensiune de la stația din localitate.
  
În intervalul 9.25 – 9.33 s-a înregistrat o cădere de tensiune și la sursele de apă Caragea Dermeni din Constanța, fără a avea implicații în furnizarea apei potabile, deoarece în acest interval scurt, alimentarea s-a făcut din rezervoarele de la nivelul surselor.
 
La ora 9.15 a revenit tensiunea la stația de pompare din localitatea Mereni și imediat, s-a reluat furnizarea apei către abonații din localitate.


Citește și: Codul portocaliu a afectat reţelele electrice din raza de activitate a Enel Distribuţie Dobrogea

Citește și: În această dimineață 31 localități din județul Constanța au rămas fără curent electric
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii