Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La insistenţele părinţilor O fetiţă bolnavă incurabil va avea parte de o "moarte demnă"

ro

07 Oct, 2015 01:21 1780 Marime text
Medicii Spitalului Universitar din Santiago de Compostela (Spania) au stabilit, la solicitarea părinţilor unei fetiţe de 12 ani, care suferă de o boală degenerativă ireversibilă, să îi întrerupă alimentaţia artificială pentru a avea parte de o "moarte demnă", informează publicaţia El Pais în pagina online.
Sănătatea copilei s-a înrăutăţit în ultimele zile, după cum susţine familia ei şi echipa de medici care o îngrijeşte. Medicii spitalului - care până acum au refuzat să recunoască "suferinţa gravă" pe care fetiţa o îndura potrivit părinţilor, respingând petiţia privind deconectarea de la sonda care o menţinea în viaţă - şi-au asumat luni gravitatea stării acesteia. Părinţii s-au întâlnit luni la prânz cu judecătorul pentru a-i prezenta detalii privind starea minorei, cu scopul de a obţine autorizaţia de a o lăsa să "moară demn". Este vorba despre o recunoaştere, potrivit unor surse apropiate cazului, că sănătatea fetei a involuat cum se temea familia.
Cazul copilei a generat în Spania o dezbatere privind cererile de a pune capăt unei vieţi atunci când persoana suferă de o boală incurabilă. La nivel naţional, în Spania Codul Penal interzice eutanasia activă şi sinuciderea asistată şi se bazează din anul 2002 pe Legea privind Autonomia pacientului şi drepturile şi obligaţiile în materie de informare şi documentare clinică, în care se recunoaşte drept principiu de bază "demnitatea persoanei şi respectul autonomiei voinţei sale".



sursa foto: presagalati.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii