Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis Comunitatea internațională trebuie să facă mai mult pentru a combate terorismul

ro

30 Sep, 2015 08:48 1115 Marime text
Comunitatea internațională trebuie să facă mai mult pentru a combate terorismul, a declarat președintele Klaus Iohannis. Potrivit șefului statului, consolidarea justiției internaționale ar trebui să determine o abordare juridică consolidată cu privire la terorismul internațional.

„Terorismul reprezintă gradul cel mai înalt de crime împotriva indivizilor și a societăților. În opinia României, comunitatea internațională trebuie să facă mai mult pentru a combate terorismul cu instrumente juridice care includ dreptul penal internațional", a spus Iohannis, citat de Agerpres.

Șeful statului a precizat că ONU trebuie să-și asume noi angajamente în lupta împotriva terorismului în toate manifestările sale, fie că sunt „crime pline de lașitate împotriva oamenilor nevinovați, distrugerea barbară a patrimoniului cultural comun al umanității sau forma odioasă și fără precedent dezvoltată de așa-numitul ISIS/Da'esh, ale cărui acțiuni constituie evidente violări ale dreptului internațional și ale drepturilor omului pe care ne străduim atât de mult să le susținem".

El a subliniat, însă, că Națiunile Unite nu reprezintă un panaceu pentru toate relele umanității. De asemenea, şeful statului a arătat că România se află între statele care susțin necondiționat Națiunile Unite, amintind că anul acesta țara noastră aniversează 60 de ani de la aderare la ONU.

Sursa foto: b365.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii