Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iulia Badea Gueritee, jurnalistă La Courrier International „Ca niciodată, jurnaliştii europeni vor deschide marşul, şi nu preşedinţii veniţi din toată lumea”

ro

10 Jan, 2015 23:20 2309 Marime text
 
Jurnalista franceză de origine română Iulia Badea Gueritee ne-a declarat că jurnaliștii vor deschide marșul republican de mâine, nu președinții. 

„Ca niciodată, jurnaliştii europeni - francezi, români, ucraineni, americani etc. - vor deschide marşul, şi nu preşedinţii veniţi din toata lumea. Este o recunoaştere, în premieră, a muncii pe care o depune fiecare jurnalist din lume. La orice oră şi în orice zi. O recunoaştere a pasiunii dar şi a dăruirii cu care unii dintre noi înţeleg să exerseze cea mai frumoasă meserie din lume. Cea de care, asemeni unui microb, nu scapi niciodată. Şi nici nu vrei, de fapt. Sindicatul Naţional al Jurnaliştilor Francezi, din care fac parte şi pe care îl reprezint, ca secretar general adjunct, va conduce această demonstraţie unică de iubire. RIP, colegi de la Charlie Hebdo!”, ne-a mărturisit Iulia Badea Gueritee. 

Jurnalista a mai adăugat faptul că „Frontul Național nu a fost invitat oficial, nu i s-a permis participarea oficială, alături de celelalte partide, la marș, nu pentru că ar fi vinovat, ci din cauza cp este un partid extremist. Este un gest care la noi provoacă multă polemică, și împarte lumea. Unii sunt de acord, majoritatea o consideră o discriminare. Se întreabă de ce nu am interzice atunci și musulmanilor accesul la acest marș la care sunt așteptați 100.000 de francezi?”.

Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii