Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanca Inna, în centrul unui scandal de plagiat

ro

22 Jul, 2013 09:24 2675 Marime text
Inna este deja celebră în toată lumea, piesele sale fiind pe primele locuri în topuri în mai multe ţări, însă acum se trezeşte în centrul unui scandal de plagiat internaţional. Un solist spaniol susţine că una dintre cele mai cunoscute piese ale brunetei din Mangalia este copiată după o compoziţie de-a sa şi i-a dat în judecată pe compozitorii piesei româncei.

Piesa Club Rocker, cu care Inna a făcut furori în întreaga lume, este, se pare, copiată după melodia unui spaniol, Roberto Martinez. Cel puţin aşa susţine solistul, care o acuză pe româncă de plagiat. Mai mult, spaniolul i-a acţionat în judecată pe compozitorii piesei.

Avocaţii spaniolului au angajat şi un expert muzical din România, pentru a stabili dacă piesa interpretată de Inna este sau nu un plagiat. Procesul se află pe rol şi urmează ca, din toamnă, după vacanţa judecătorească, justiţia română să stabilească dacă autorii care colaborează cu Inna au copiat sau nu piesa spaniolului.

Sursa: RTV.NET
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Victor 23 Jul, 2013 01:22 Hmm ! Pentru asa ceva, toti manelistii din Romania ar fi trebuit sa fie de mult la puscarie.