Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe instruirea militară! Autoritățile ocolesc acest subiect

ro

15 May, 2014 19:11 1357 Marime text
Mai mulți români au primit acasă ordine de chemare la unitățile militare sau alte structuri aflate în subordinea Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne, scrie dcnews.ro.

Un caz recent a avot loc în Botoșani, unde Consiliul Județean a adoptat o hotărâre prin care s-a alocat o sumă de bani în caz de necesitate.

De asemenea oamenii au primit acasă ordine de chemareși li s-au solicitat și acte medicale pentru a li se vedea starea de sănătate.

„Am și eu invitație la această convocare pe data de 2 - 3 - 4 iunie, dacă nu mă înșel, să particip la această instruire. Ei vor să facă un exercițiu de mobilizare ca să vadă în cât timp se prezintă rezerviștii la unitate, probabil cheamă și pe cei care nu au făcut armată. Dar pot fi mobilizați că sunt șefi ai unor agenți economici care au mașini care le pot pune la dispoziție. Și vor veni 20 de ofițeri de la București care vor face instruirea”, a declarat prefectul Costică Macaleți pentru Botoșaneanul.

Șeful Centrului Militar Județean a evitat să ofere un răspuns ferm cu privire la instruirea programată pentru începutul lunii viitoare. „Nu este nimic oficial, sunt doar zvonuri. Pentru mai multe informații ar trebui să luați legătura cu Ministerul Apărării Naționale”, a afirmat col. Constantin Ionel Florea.

Amintim că în Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toți tinerii sunt obligați să-l dețină la recrutare, în perioada stării de război. Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii