Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe cel mai mare exerciţiu multinaţional organizat de Forţele Navale Române 2.000 de militari se vor antrena în grup

ro

13 Jul, 2016 13:57 2293 Marime text
Sea Shield 16 este cel mai mare exercițiu multinațional, organizat în anul 2016 de Forțele Navale Române. Acesta se va desfășura în perioada 18-22 iulie, în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre.

În cadrul Exercițiului Sea Shield 16, vor fi evaluate structurile din Forțele Navale Române care sunt nominalizate pentru a face parte din Forța de Reacţie NATO 2016-2017 (NATO Reaction Force).

Cinci zile, 1000 de militari români şi 1000 de militari din şapte ţări se vor antrena în comun pe mare şi vor pune în aplicare proceduri de operare la standarde NATO, pentru lupta împotriva ameninţărilor de orice natură pe mare, subacvatice şi aeriene.

La exerciţiu, Forţele Navale Române participă cu 11 nave, două elicoptere Puma Naval, două detaşamente mobile de lansare rachete şi o navă de suport pentru scafandri, Forţele Aeriene Române asigură secvenţele exerciţiilor de luptă aeriană cu două aeronave MIG 21 LanceR, dar şi un elicopter Puma, pentru evacuare medicală, iar Garda de Coastă românească participă cu o navă de patrulare.

Bulgaria, Canada, Grecia, Polonia, SUA, Turcia şi Ucraina participă cu cinci fregate, trei vânătoare de submarine, o corvetă, un submarin, patru aeronave şi ofiţeri de stat major.

Având în vedere complexitatea exerciţiilor integrate în SEA SHIELD 16, numărul mare de nave, aeronave şi militari participanţi, precum şi dimensiunea extinsă a raioanelor maritime în care se desfăşoară acţiunile de instruire, Forţele Navale Române demonstrează că deţin capabilităţile organizatorice, de planificare şi de conducere, precum şi capacităţile operaţionale necesare pentru consolidarea securităţii şi apărării colective în regiunea Mării Negre.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii