Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep disponibilizările la CFR Marfă

ro

12 Jun, 2014 21:59 2013 Marime text
Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a anunțat astăzi că de săptămâna viitoare încep concedierile la CFR Marfă.

Măsura nu mai poate fi amânată, a menționat demnitarul, lăsând să se înțeleagă că numărul oamenilor disponibilizați ar putea fi mai mic de 2.500, așa cum s-a anunțat inițial.

„Cifra concedierilor la CFR Marfă a fost stabilită în noiembrie anul trecut la 2.500 de oameni, trebuia facută din februarie. Nu s-a facut. (...) Din păcate, fără aceste concedieri în luna august - și așa sunt probleme cu fondul de salarii - rămânem fără fond de salarii. Deci este o problemă foarte mare și trebuie rezolvată foarte rapid", a declarat ministrul, potrivit HotNews.

Ministrul a menționat că aproximativ 200 de angajați au ieșit între timp la pensie, de aceea vor fi sub 2.500 de disponibilizați. Demnitarul a subliniat că oamenii care vor pleca vor beneficia de salarii compensatorii, până la 24 de luni. Dan Șova a precizat că Ministerul Muncii dispune de fondurile necesare acoperirii acestor salarii.

Șova a adăugat că a încercat în cadrul discuțiilor cu FMI să reducă din numărul persoanelor afectate de această decizie, însă nu a ajuns la un acord în acest sens.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii